Η στάση του βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Σταμάτη εξόργισε τον πρόεδρο της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη, που αν και στέλεχος του ίδιου κόμματος, παρενέβη και «έβαλε στη θέση του» τον γαλάζιο βουλευτή.

Ads

Ο Νικήτας Κακλαμάνης άφησε αιχμές για τον έτερο πρόεδρο της Βουλής, τον Τάσο Κουράκη, ο οποίος επέτρεψε χτες την ακραία αντιπαράθεση με υβριστικούς χαρακτηρισμούς του Άδωνι Γεωργιάδη με τον Παύλο Πολάκη.

«Όταν είμαι εγώ στην έδρα, η Βουλή δεν θα δείχνει την εικόνα που έδειξε χτες», είπε.

Όλα ξεκίνησαν όταν στο βήμα ήταν ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής. Σε κάποιο σημείο της ομιλίας του άρχιζε να φωνάζει από τα έδρανα ο Δημήτρης Σταμάτης, διακόπτοντας τον.

Ο κ. Κοντονής αντέδρασε, ωστόσο τον διέκοψε ο κ. Κακλαμάνης λέγοντάς του: «Κύριε υπουργέ, αφήστε με να το τακτοποιήσω εγώ».

Ads

Απευθυνόμενος προς τον γαλάζιο βουλευτή, σε υψηλούς τόνους, είπε: «Έχετε τον κοινοβουλευτικό σας εκπρόσωπο για να απαντήσετε […] Κύριε Σταμάτη, για τελευταία φορά λέω: “Κύριε Σταμάτη”. Όταν εγώ είμαι στην Έδρα δεν υπάρχει περίπτωση η Βουλή να δείξει την εικόνα που έδειξε χθες. Ο κ. Δένδιας που θα πάρει το λόγο ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος μπορεί να απαντήσει επί των ενστάσεων που έχει η ΝΔ».