Ο νέος, και πιο σκληρός ίσως, γύρος του πολέμου για την τηλεοπτική «πίτα» κυρήχθηκε και φέρνει απέναντι – όπως αναμενόταν – τους παλαιούς και νέους καναλάρχες.

Ads

Μετά από τις πρώτες διερευνητικές επαφές περί πιθανών συνεργασιών και συμπράξεων, οι πλευρές Βαρδινογιάννη και Κοντομηνά βγήκαν χθες στην επίθεση με συντονισμένα πυρά κατά του ομίλου Καλογρίτσα αμφισβητώντας την επάρκεια του Πόθεν Εσχες που κατέθεσε στη δημοπρασία και υποστηρίζοντας ότι επιχειρεί να αξιοποιήσει την τηλεοπτική άδεια με δάνεια αμφιβόλων εγγυήσεων.

Star και Alpha: Διάτρητο το Πόθεν Εσχες Καλογρίτσα

Τα κανάλια Star και Alpha, που κόπηκαν στη δημοπρασία, υποστήριξαν σε ρεπορτάζ τους ότι η δήλωση πόθεν έσχες Καλογρίτσα δεν καλύπτει ούτε καν το ποσό για την πρώτη δόση που πρέπει να καταβάλει στο Δημόσιο για την απόκτηση της άδειας.

Ads

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε το ρεπορτάζ του Star από τον όμιλο Καλογρίτσα, με βάση τη δήλωση Πόθεν Εσχες, λείπουν 9,1 εκατ. ευρώ για την πρώτη δόση της άδειας.

«Δάνειο με εγγύηση… βοσκοτόπι»

Σύμφωνα επίσης τόσο με το Star όσο και με τον Alpha, ο όμιλος Καλογρίτσα σκοπεύει να καλύψει το κόστος για την αγορά της άδειας με τραπεζικό δάνειο βάζοντας ως εγγύηση, μεταξύ άλλων, κι ένα… βοσκοτόπι 5.029 στρεμμάτων στην Ιθάκη, το οποίο ανήκει σε… φίλο του επιχειρηματία και είναι αντικείμενο διαμάχης και με τον τοπικό Δήμο που διεκδικεί μέρος της έκτασης.

Πριν την προβολή των ρεπορτάζ ο Alpha είχε εκδώσει ανακοίνωση με την οποία επιχειρούσε να βάλει φρένο στις φήμες και τα δημοσιεύματα για επικείμενη συνεργασία του με άλλους καναλάρχες.

Κοντομηνάς: Δεν συνεργαζόμαστε με κανέναν

«Ο Alpha», αναφέρεται στην ανακοίνωση, «διαψεύδει όλες τις φήμες περί συνεργασίας, εντός της Ελλάδας, με άλλους μιντιακούς ομίλους ή επιχειρηματίες – επενδυτές.
Ο Alpha εξακολουθεί να πορεύεται αυτόνομος και δυνατός, όπως έχει κάνει μέχρι τώρα. Για οποιαδήποτε εξέλιξη σε σχέση με το μέλλον του, θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση από τον ίδιο τον σταθμό».

Το μήνυμα Κοντομηνά ήρθε αφού είχαν προηγηθεί δύο ραντεβού του με την πλευρά Καλογρίτσα, στα οποία σύμφωνα με τις πληροφορίες συζητήθηκε το ενδεχόμενο σύμπραξης των δύο εταιρειών. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Καλογρίτσας φέρεται να ζήτησε το μάνατζμεντ και τον πλήρη έλεγχο του ενημερωτικού τμήματος του καναλιού – πρόταση που απέρριψε η πλευρά Κοντομηνά.

Χθες υπήρξαν δημοσιεύματα για επαφές Κοντομηνά και με την πλευρά Αλαφούζου, με τον όμιλο ΣΚΑΪ πάντως να διαψεύδει και εκείνος ότι εξετάζει το ενδεχόμενο οποιασδήποτε συνεργασίας.