Ο δήμαρχος του Βόλου Αχιλλέας Μπέος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Κυριακή το βράδυ στην πόλη μετά το τέλος της πορείας για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ανακοίνωσε πως συγκροτεί «ομάδες πολιτών», οι οποίες «θα επέμβουν αν γίνουν επεισόδια» στη διαδήλωση που έχει προγραμματιστεί για τις 18 Δεκεμβρίου.

Ads

Όπως είπε στην ομάδα θα μετέχει και ο ίδιος. «Εμείς θα αστυνομεύσουμε την πορεία. Εμείς δέρνουμε, δεν κοιτάμε όπως η αστυνομία. Έχω καιρό να δείρω. Θα κάνω ένα ρετούς στα μαγουλάκια τους. Από το δικό μου το χαστούκι φεύγει και το κράνος μαζί. Θα προστατεύσουμε την πόλη οι δημοτικοί σύμβουλοι και  εκατοντάδες πολίτες», είπε και πρόσθεσε: «Ο Βόλος γι’ αυτούς τελείωσε . Αφού ένα κράτος δεν θέλει να δώσει τέλος στην ανομία 50 τραμπούκων θα δώσουν οι ίδιοι οι πολίτες».

Παράλληλα χαρακτήρισε «υποκριτές» και «δημοκράτες του κώλου» όσους συμμετέχουν σε πορείες. «Βγαίνουν στο δρόμο και κάνουν πορεία με κουκουλοφόρους. Μη διανοηθούν ξανά να πειράξουν την πόλη θα γελάει ο κάθε πικραμένος. Η αστυνομία δεν συλλαμβάνει ταραχοποιούς, αλλά στην πορεία στις 18 θα είμαστε εκεί. Μόλις εκτραπούνε θα δούμε τι θα γίνει. Δεν θα υπερισχύσουνε οι λίγοι των πολλών. Θα δείτε τι θα γίνει», είπε.