Έντονες αντιδράσεις από πολίτες, οργανώσεις και αντιπολίτευση έχει προκαλέσει η απόφαση της Δημοτικής Αρχής του Αχιλλέα Μπέου στο Βόλο να κόψει δέντρα και να καταστρέψει την οδό Καραμπατζάκη, έναν πανέμορφο δρόμο που κατεβαινει παραλληλα με το ποταμι του Κραυσιδωνα, για να φτιάξει δρόμο ταχείας κυκλοφορίας. Πρόκειται για έναν από τους λιγοστους «πράσινους» δρόμους της πόλης και αποτελεί χώρο αναψυχής και περιπατου γα τους κατοικους της περιοχης και οχι μονο.

Ads

Ένταση προκλήθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η συζήτηση, ο Αχιλλές Μπέος είχε στείλει ήδη συνεργεία για να ξεκινήσουν την κοπή δένδρων στον συγκεκριμένο δρόμο, επικαλούμενος προηγούμενη απόφαση της πλειοψηφίας.

Μόλις έγινε γνωστό πως στην περιοχή βρίσκονται συνεργεία, δημοτικοί σύμβουλοί και πολίτες αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι από το Δημοτικό Συμβούλιο και έσπευσαν στο σημείο. Το συνεργείο είχε προλάβει να κόψει δέκα περίπου δένδρα, στο πεζοδρόμιο πλάι στο ποτάμι, αλλά τελικά αποχώρησε μετά τις αντιδράσεις. Επί τόπου έσπευσαν και αστυνομικές δυνάμεις.

Δεν έλειψαν οι αντεγκλήσεις, ενώ τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν στο σημείο εμφανίστηκε ο εκτελών χρέη Δημάρχου Θαν. Θεοδώρου (ο Αχιλλέας Μπέος έχει κηρυχθεί έκπτωτος) και ζήτησε από τους αστυνομικούς να διασφαλίσουν τη συνέχιση των εργασιών στο σημείο. Κάτοικοι φώναζαν και τόνιζαν ότι είναι απαράδεκτο να κόβονται τα δένδρα. «Δεν μπορούμε να το δεχθούμε οι πολίτες της πόλης τη στιγμή που το ΓΠΣ αναφέρει ότι η Καραμπατζάκη είναι ποδηλατόδρομος. Είναι παράνομη διαδικασία».

Ads

Στο μεταξύ στον Εισαγγελέα κατέθεσαν μηνύσεις και ασφαλιστικά μέτρα οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι Φωτεινή Κοκκινάκη και Ι. Αποστολάκης. Όπως ανέφερε ο ανεξάρτητος σύμβουλος Κ. Γαργάλας: «Είμαι αυτός που ενημερώθηκα από διερχόμενο ότι κάτι συμβαίνει στην Καραμπατζάκη και μετέφερα την πληροφορία. Ενώ στην αρχή ξεκίνησαν τα συνεργεία να να κόβουν δέντρα μετά τις αντιδράσεις προχώρησαν κλάδεμα – κούρεμα που ουσιαστικά τα περισσότερα δένδρα δεν πρόκειται να βγάλουν άλλα κλαδιά. Υπήρχαν δύο συνεργεία εδώ αυτό είναι μια ύπουλη συμπεριφορά.  Επικαλούνται μια απόφαση για μεταφύτευση αλλά αυτή η απόφαση είναι παράνομη γι αυτό και κατατέθηκε ένσταση προσφυγή στο ΣτΕ. Το πρόγραμμα Life δεν έχει αρχή και τέλος Είναι στη φάση της διάρκειάς του άρα όποια παρέμβαση γίνεται είναι παράνομη».

Σύμφωνα με την αντιπολίτευση η δημοτική αρχή επικαλείται μια απόφαση για μεταφύτευση αλλά αυτή η απόφαση είναι παράνομη γι αυτό και κατατέθηκε ένσταση προσφυγή στο ΣτΕ. Το πρόγραμμα Life δεν έχει αρχή και τέλος Είναι στη φάση της διάρκειάς του άρα όποια παρέμβαση γίνεται είναι παράνομη.