Ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, αρνήθηκε να συζητηθεί και να εγκριθεί ψήφισμα καταδίκης της επίθεσης κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη.

Ads

Την πρόταση κατέθεσε η παράταξη «Επιλογή Ευθύνης». Επιπλέον επίθεση στην επικεφαλής της παράταξης Νατάσσα Οικονόμου αλλά και στον Μαργαρίτη Πατσιαντά των «Δρόμων Συνεργασίας» εξαπέλυσαν τόσο ο Αχ. Μπέος όσο και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Μουλάς, κατηγορώντας τους για επιλεκτική ευαισθησία.

Επιπλέον ο Α. Μπέος επισήμανε ότι η δημοτική αρχή δεν εγκρίνει πάγια τη συζήτηση ψηφισμάτων που δεν αφορούν την πόλη. Η γλώσσα που χρησιμοποιήθηκε και οι χαρακτηρισμοί ήταν προσβλητικοί και προκάλεσαν την αποχώρηση των κ.κ. Ν. Οικονόμου, Φώτη Λαμπρινίδη, Μαργαρίτη Πατσιαντά και Ιάσονα Αποστολάκη.

Ο Α. Μπέος παίρνοντας τον λόγο επισήμανε ότι δεν θα συζητηθεί το ψήφισμα γιατί δεν το επιθυμεί η πλειοψηφία και ότι στον ίδιο δεν αρέσει ο κ. Μπουτάρης «γιατί φοράει σκουλαρίκι».

Ads

Ο Αχ. Μπέος επανέλαβε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου δεν εγκρίνει κανένα ψήφισμα που δεν αφορά την πόλη και πρόσθεσε ότι «μετά του Αγ. Πνεύματος, επιστρέφουμε και ετοιμαστείτε για «πολύ άγριο ροκ, κοιτάξτε να αντέξετε».