Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος σε συγκέντρωση της νεοναζιστικής οργάνωσης το 2009 για τους «νεκρούς και τους γενναίους του Δεκέμβρη του ’44 που αντιστάθηκαν στην κομμουνιστική ανταρσία», όπως λέει ο ίδιος, προτρέπει τους οπαδούς τους, μέσω ενός τραγουδιού της ομάδας «Χ», να «χύσουν αίμα κομμουνιστών».

Ads

Ο φύρερ της Χρυσής Αυγής απευθυνόμενος προς τα μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης αναφέρει: «Θα σας θυμίσω, ή μάλλον θα σας πω, γιατί οι μικρότεροι δεν τα ξέρετε αυτά, ένα από τα τραγούδια της “Χ” που έλεγε: “Με τα όπλα δεν θα χύσουμε ούτε μια σταγόνα αίμα ελληνικό, μόνο των άτιμων και βρομερών, των μισερών ισλαμοκομμουνιστών για να βρει η Ελλάδα λυτρωμό».

Και συνέχισε με το ίδιο τραγούδι της ομάδας «Χ», της ομάδας που κατά τη διάρκεια της κατοχής είχε στενές σχέσεις με τις δοσίλογες κυβερνήσεις και τα τάγματα ασφαλείας, με ανύπαρκτη αντιστασιακή δράση αλλά έντονη αντικομμουνιστική: «Θέλουμε την Ελλάδα μας να είναι μεγάλη και τρανή, να πιάνει από της Κύπρου το νησί μέχρι τη Χιμάρα που είναι ελληνική και μέσα στη Σόφια κατοχή. Αυτοί ήταν οι ήρωες συναγωνιστές». 

* Το απόσπασμα στο 3:10: