Εξωγήινο επιχείρημα χρησιμοποίησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη σημερινή ομιλία του στη Βουλή για το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου.

Ads

Συγκεκριμένα, απευθυνόμενος στον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη είπε χαρακτηριστικά:

«Μπήκα στον κόπο να μιλήσω με έναν ειδικό, κάτι που αμφιβάλλω αν έχετε κάνει εσείς ή ο πρωθυπουργός. Μου είπε μια ιστορία ότι πήγε ένα παιδί που του είπε ότι θέλει να αλλάξει φύλο γιατί του το ζήτησε ένας εξωγήινος στον Υμηττό».

Το επιχείρημα με την παράξενη αυτή μικρή ιστορία προκάλεσε γέλια στη Βουλή και «βροχή» σχολίων από τους χρήστες των social media…

Ads

Τσίπρας: Ντροπή το παράδειγμα

Απαντήσεις στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας έδωσε με την τοποθέτησή του ο Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Είναι ντροπή η επιλογή τού κ. Μητσοτάκη να αναφερθεί σε παράδειγμα παιδιού που ζήτησε αλλαγή φύλου γιατί του το είπαν εξωγήινοι. Σας καλώ, κύριε Μητσοτάκη, να ανακαλέσετε αυτό το παράδειγμα. Δεν έχετε δικαίωμα να εξευτελίζετε και να υβρίζετε αυτούς τους ανθρώπους».

«Χρησιμοποίησα ένα παράδειγμα για να δείξω ότι μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι που ζητούν ν’ αλλάξουν φύλο χωρίς επίγνωση συνεπειών», είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ. «Εμείς αυτό που ζητάμε είναι να υπάρχει μια διάγνωση για την αλλαγή ταυτότητας φύλου. Εθελοτυφλείτε εάν νομίζετε ότι δεν είναι και ιατρικό ζήτημα», πρόσθεσε.