Είχε πάρει πάνω του όλη την προπαγάνδα κατά της κυβέρνησης της Βενεζουέλας στον Σκάι, με «εμβριθείς» «αναλύσεις» για το πώς ο Μαδούρο «χρησιμοποιεί» την «πείνα» ως «μηχανισμό ελέγχου», συνοδεία πλάνων από ράφια σούπερ μάρκετ στο Καράκας με ελληνικά μακαρόνια.

Ads

Παρουσίασε αποκλειστικώς τον αυτοανακηρυχθέντα ως «πρόεδρο» της Βενεζουέλας και πολιτικό κατασκεύασμα των ΗΠΑ, Γκουαϊδό, τον οποίο έσπευσε να αναγνωρίσει  ο Κ. Μητσοτάκης, αμέσως μόλις πέρασε την πόρτα του Μαξίμου. Προσπάθησε σκληρά να παρουσιάσει την Ελλάδα, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ως «ενδιάμεσο» για την «πώληση χρυσού» από το «καθεστώς Μαδούρο».

Οι κόποι του Ιάσωνα Πιπίνη ανταμείφθηκαν με την έλευση της ΝΔ στην κυβέρνηση, καθώς διορίστηκε σύμβουλος του Κ. Μητσοτάκη σε θέματα Λατινικής Αμερικής. Η πραγματικότητα, όμως, είναι πιο επίμονη. Και αφού ο Γκουαϊδό, από «γκανιάν» του αμερικανικού ιμπεριαλισμού προέκυψε ένα ηχηρό φιάσκο, με τις ηγεσίες ανά τον κόσμο να τον εγκαταλείπουν προσεγγίζοντας εκ νέου τον Νικολα Μαδούρο, όπως οι ΗΠΑ και η Γερμανία, η ΝΔ αναγκάστηκε – και πάλι  – να «μαζευτεί».

Διαβάστε επίσης:

Το αποτέλεσμα: Ο Ιάσων Πιπίνης να πραγματοποιεί επίσκεψη – και μάλιστα «φιλική» – στην πρεσβεία της Βενεζουέλας, ποζάροντας με φόντο τα πορτρέτα του Μαδούρο και του Τσάβες. «Σήμερα δεχθήκαμε τη φιλική επίσκεψη του Συμβούλου του πρωθυπουργού σε θέματα Λατινικής Αμερικής, Ιάσωνα Πιπίνη» γράφει η σχετική ανάρτηση της πρεσβείας στο facebook. Το λες και διπλωματικό «τρολάρισμα»…