Εσωκομματικό ανασχηματισμό φέρεται να σχεδιάζει ο Κυιράκος Μητοτάκης, τόσο για να «ανακατέψει την τράπουλα, όσο και λόγω των αντιδράσεων στο εσωτερικό του κόμματος, στην αντιπολιτευτική του τακτική.

Ads

‘Εχοντας αξιολογήσει το τελευταίο διάστημα τα στελέχη του και, κυρίως, τη συμμετοχή τους στην πολιτική αντιπαράθεση κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, ο Κ. Μητσοτάκης, εξετάζει τα πρόσωπα με τα οποία θα πορευτεί το επόμενο διάστημα. Είναι ενδεικτικό, πως υπάρχουν αναφορές για «λευκή απεργία» στο επιτελείο του, με πολλά στελέχη, εκ των οποίων κάποια κορυφαία, απείχαν αισθητά από την πρώτη γραμμή της αντιπολίτευσης.

Στόχος του προέδρου της ΝΔ είναι να στείλει και το μήνυμα ότι κανείς δεν θα αποφύγει την αξιολόγηση.

Εξάλλου, το κλίμα στο εσωτερικό της Ν.Δ. έχει βαρύνει, καθώς «γαλάζια» στελέχη – και μη – έχουν επισημάνει αστοχίες στην αντιπολιτευτική γραμμή, είτε παρασκηνιακά, είτε δημόσια, όπως συνέβη με τον βουλευτή, Κώστα Καραμανλή,  αλλά και τον διευθυντή της «Καθημερινής», Αλέξη Παπαχελά. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι φαίνεται πως ήταν η στάση που κράτησε το κόμμα στο ζήτημα της εξίσωσης ναζισμού – κομμουνισμού, η οποία έρχεται να προστεθεί στην ακροδεξιά στροφή και με πολλούς να επισημαίνουν ότι στην ΝΔΦ του Καραμανλή, αυτά δεν θα συνέβαιναν.

Ads

Διαβάστε αναλυτικά: Ζητείται σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση