Ίσως η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Παπακώστα, να μην μπορούσε να φανταστεί, ότι η πρότασή της για προσωρινή άρση της ιδιότητας του αντιπροέδρου του κόμματος από τον Αδωνι Γεωργιάδη θα άνοιγε την πόρτα της εξόδου της από τον τομέα ευθύνης της.

Ads

Αυτό όμως συνέβη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε την αντικατάσταση της Κατερίνας Παπακώστα στον τομέα Υγείας της ΝΔ και τη θέση του αναπληρωτή τομεάρχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναλάμβάνει ο βουλευτής, Ιάσωνας Φωτήλας.

Επίσης η ΝΔ ανακοίνωσε ότι στην εξεταστική επιτροπή για την υγεία θα συμμετάσχουν οι εξής βουλευτές του κόμματος: Γιώργος Βλάχος, Γιώργος Γεωργαντάς, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Νότης Μηταράκης και Χρήστος Μπουκώρος.

Υπενθυμίζεται ότι με ανάρτησή της στο facebook η κ. Παπακώστα, που είχε διατελέσει υφυπουργός Υγείας, ανέφερε προ ημερών τα εξής: «Αφού ευχηθώ Καλή Ανάσταση και στον Άδωνι, θέλω να τονίσω ότι η μέρα σήμερα είναι μεγάλη για τη Χριστιανοσύνη για να απασχολεί με τα θέματά του …επειδή όμως πιστεύει ότι, ως αντιπρόεδρος, βάλλεται, θα συμφωνήσω και θα του προτείνω το αυτονόητο …έως ότου κλείσει η εξεταστική τις εργασίες της να απεκδυθεί του θεσμού […] Επίσης η παράταξη δίνει τις μάχες και δέχεται τις επιθέσεις, να τονίσω ότι εδώ διαφωνώ με την προσωπική αναφορά του… τέλος, κανείς δεν είναι πολυτιμότερος της παράταξης στην οποία έχουμε την παράδοση, ο βίος και τα έργα μας να μην την εκθέτουν…».

Ads