Την μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 8 % αλλά με τις νέες αντικειμενικές τιμές (κάτι που στην ουσία θα «ακυρώσει» την εν λόγω μείωση) ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής κλείνοντας τις διαδικασίες για την ψήφιση του προϋπολογισμού  ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ads

Αξίζει να σημειωθεί δε πως ο πρωθυπουργός προχώρησε σε μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση αναφορικά με τον προσδιορισμό της μεσαίας τάξης αναφέροντας ότι πρόκειται για αυτούς  «που ντύνονται απλά και ξέρουν να φορούν γραβάτα εκεί που πρέπει», Επιπλέον, έσπευσε να εκφράσει την εκτίμησή του για εκείνους τους πολίτες «οι οποίοι παράγουν χωρίς να φωνάζουν» .

Ταυτόχρονα, υποστήριξε ότι αποκαθιστά «το αίσθημα της ασφάλειας», όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά, χωρίς να ψελλίσει κουβέντα για τις νέες εικόνες αστυνομικής αγριότητας στο Κουκάκι.

«Είχα δεσμευτεί απέναντι στον Ελληνικό λαό για τρεις κεντρικές προτεραιότητες. Θα μειώσω τους φόρους, θα δημιουργήσω πολλές και καλά πληρωμένες δουλειές, και θα αποκαταστήσω το αίσθημα της ασφάλειας. Και αυτό ακριβώς κάνω γιατί οι πολίτες επιβραβεύουν την συνέπεια λόγων και έργων. Ο προϋπολογισμός ανακουφίζει την μεσαία τάξη και φροντίζει τους ασθενέστερους με ένα οργανωμένο πρόγραμμα μείωσης των φόρων. Αλλά και δημιουργεί ζωτικό χώρο ανάπτυξης και παραγωγής νέου πλούτου» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ads

Παράλληλα, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι βρίσκεται στο στάδιο του θυμού και ευχήθηκε να φθάσει σύντομα στο στάδιο της αποδοχής της ήττας.

Είπε πως “ο φετινός προϋπολογισμός δεν περιέχει εκπλήξεις και πυροτεχνήματα. Αποτυπώνει σε αριθμούς τις πολιτικές για τις οποίες λάβαμε την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της κυβέρνησής του, τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που ανέλαβε η κυβέρνηση και τα μέτρα που έλαβε για την ενίσχυση επιχειρήσεων και νοικοκυριών με φορολογικές απαλλαγές, στις μεγάλες επενδύσεις που απεγκλωβίστηκαν. “Δεν είναι τυχαίο ότι η χώρα δανείζεται με αρνητικά επιτόκια, ούτε ότι η τελευταία έκθεση της ΕΕ είναι θετικότερη” είπε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας πως οι πολίτες είναι πλέον πιο αισιόδοξοι.

Δεν έχασε την ευκαιρία να επενδύσει για μια ακόμη φορά στον κοινωνικό αυτοματισμό σε σχέση με την πρόσφατη στάση εργασίας στο  Μετρό. «Ταλαιπωρήθηκαν οι Αθηναίοι με τη στάση εργασίας του μετρό γιατί 21 υπάλληλοι άλλαξαν πόστο και γι’ αυτό ζήτησα συγγνώμη, ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκη και πρόσθεσε: «Απαιτείται μεγαλύτερος αλληλοσεβασμός, μαζί με νομοθετική ρύθμιση για ελεύθερη κυκλοφορία. Σημείωσε πως η κυβέρνηση του θα διορθώνει λάθη , κάτι που κάνει εδώ και πέντε μήνες σε αντίθεση με το ΣΥΡΙΖΑ που έκανε λάθη εδώ και πέντε χρόνια και επιμένει σε αυτά».