Ο μητροπολίτης Πειραιώς διώχνει από το γηροκομείο Πειραιά, 32 τρόφιμους, γεροντάκια από 75 έως 93 ετών, επειδή είναι καπνιστές.

Ads

Δεν πρόκειται απλώς για μια απαγόρευση του καπνίσματος εντός του κτιρίου που εστί κι αλλιώς ισχύει, και πρέπει να ισχύει. 

Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο που δημοσίευσε το «Κόκκινο» οι τρόφιμοι δεν επιτρέπεται να καπνίζουν ούτε στον κήπο. 

Αν το κάνουν θα καταγγέλλεται η σύμβασή τους και θα αποπέμπονται από το ίδρυμα. 

Ads

image

Παράλληλα δόθηκε στους εργαζόμενους προς υπογραφή μια δήλωση ότι δεν θα φέρουν μαζί τους, ούτε στα προσωπικά τους είδη προϊόντα καπνού, αλλιώς θα απολύονται. 

image

Η διοίκηση προέβη στην απόφαση αυτή με αφορμή μια φωτιά, μικρής έκτασης, από τσιγάρο ηλικιωμένης η οποία πέθανε στον ύπνο της, της έπεσε το τσιγάρο στο μαξιλάρι κι έτσι άρπαξε φωτιά. 

Στο γηροκομείο, σύμφωνα με το «Κόκκινο» καπνιστές είναι 32 τρόφιμοι σε σύνολο 180. Ήδη έχουν διωχθεί έξι κι έχει ειδοποιηθεί κι άλλο ένα. 

Όσο για  τους 80 εργαζόμενους προκειμένου να μη χάσουν τη δουλειά τους υπέγραψαν τη δήλωση εκτός από 12 άτομα που κατέθεσαν αντί αυτής μια υπεύθυνη δήλωση που αναγράφει πως έλαβαν γνώση για την εντολή της διοίκησης.

«Από την ώρα που μας ήρθε αυτό το χαρτί, έχει αλλάξει η κατάσταση, δεν έχουμε ησυχία όπως πριν, νιώθουμε στενάχωρα» λέει ένας από τους τροφίμους του ιδρύματος. 

«Εμείς δε λέμε να καπνίζουμε μέσα, ποτέ δε το κάναμε, όλοι κι όλοι 32 καπνιστές είμαστε, τι άλλο μας έχει μείνει σ ‘ αυτή την ηλικία; Να, εδώ παρεούλα και κανένα τσιγάρο στο κήπο. Που να πάνε μόνοι άνθρωποι που τους διώχνει τώρα; Εδώ έμαθαν τόσα χρόνια, εδώ είναι η ζωή τους…».