Μετά τις αμοιβαίες δηλώσεις περί «αυτοφωράκηδων», ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έπιασε επ’αυτοφώρω τον Αλέξη Τσίπρα.

Ads

Μία μη προγραμματισμένη και τυχαία συνάντηση είχαν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Χώρος συνάντηση η αίθουσα VIP όπου ο απερχόμενος πρωθυπουργός περίμενε την πτήση του για Αθήνα, μετά την περιοδεία του στην Κρήτη.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είχε μόλις φτάσει στην Κρήτη για τη δική του περιοδεία κι όταν πληροφορήθηκε για την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στο αεροδρόμιο ζήτησε να τον συναντήσει. «Εκτός από την αστική ευγένεια υπάρχει και η κρητική ευγένεια και μόλις πληροφορήθηκα ότι ο κ. Τσίπρας είναι εδώ έσπευσα να τον καλοσωρίσω στον τόπο καταγωγής μου», είπε ο κ. Μεϊμαράκης απευθυνόμενος προς τους εκπροσώπους του Τύπου.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις χθες οι δύο πολιτικοί αρχηγοί είχαν ανταλλάξει βαριές κουβέντες με τον πρόεδρο της ΝΔ να λέει απευθυνόμενος στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα: «εγώ επιμένω ότι θέλει να την κοπανήσει (…) Γιατί σκέφτεται ίσως, σου λέει ’40 χρονών είμαι, να πάω εγώ τώρα να εφαρμόσω τέτοια μέτρα; Ας κάτσω στην άκρη, να περάσουν 1-2 χρόνια, να ‘ρθει κάποιος άλλος, να βρούμε τον αυτοφωράκια που θα τον βάλουμε μπροστά, να τον πάρουνε μέσα».

Αργότερα ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε και στον «υπηρεσιακό πρόεδρο της ΝΔ» όπως τον αποκάλεσε, «δεν τον θέλω ούτε για ‘αυτοφωράκια’ ούτε για συνεργάτη. Οι βαρόνοι του κόμματός του τον θέλουν για αυτοφωράκια, αλλά αυτοφωράκια της ήττας στις εκλογές, όχι αυτοφωράκια της εξουσίας».

Ads

image