«Ανατριχίλα» προκαλεί φωτογραφία που προέρχεται από την εξέδρα του αγώνα της Εθνικής Ελλάδος, την Κυριακή, με την Εσθονία, όπου απεικονίζονται οπαδοί να προβαίνουν σε ναζιστικό χαιρετισμό και να φέρουν φασιστικά σύμβολα, μεταξύ των οποίων και σημαία με τον Μαύρο Ήλιο των SS.

Ads

Σημειώνεται ότι δεν είναι το πρώτο τέτοιο περιστατικό, αφού αντίστοιχες εθνικιστικές και φασιστικές εκδηλώσεις έχουν υπάρξει στο πρόσφατο παρελθόν και σε άλλους αγώνες της Εθνικής.

Μόλις την Πέμπτη, στον αγώνα με την Φινλανδία, στις κερκίδες του ΟΑΚΑ, αναρτήθηκε σημαία της εθνικιστικής ομάδας ΜΑΒΗ (Μέτωπο Απελευθέρωσης Βορείου Ηπείρου) ενώ στο παρελθόν είχε αναρτηθεί πανό με το σύνθημα «σύρμα – μαχαίρι – Σρεμπρένιτσα», σύνθημα των Σέρβων εθνικιστών με αναφορά στη μεγαλύτερη σφαγή αμάχων στην Ευρώπη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, από οπαδούς της Εθνικής σε ματς με τη Βοσνία.

Υπενθυμίζεται πως πριν από χρόνια, η Χρυσή Αυγή είχε επιχειρήσει «άνοιγμα» μέσω της «Γαλάζιας Στρατιάς», παραφυάδα της Χρυσής Αυγής στα γήπεδα με φερόμενο ως επικεφαλής, το νυν υπόδικο στέλεχος της νεοναζιστικής οργάνωσης, Ηλία Παναγιώταρο.

Ads

Η ανάρτηση στη σελίδα XYZcontagion.gr, η οποία δημοσίευσε και τις φωτογραφίες από τον αγώνα της Κυριακής με την Εσθονία.