Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας του Βαγγέλη Μαρινάκη “Το Βήμα” για τη διαφθορά στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ.

Ads

Η συνέχεια δόθηκε από το MEGA (της ίδιας ιδιοκτησίας) που έφερε στο φως φωτογραφία-ντοκουμέντο με ναρκωτικά που εντοπίστηκαν από έλεγχο στην παρέα του γιού του Τάκη Θεοδωρικάκου τον Νοέμβριο του 2021 στο Μαρούσι  (ρεπορτάζ Β. Λαμπρόπουλος) .

Υπενθυμίζεται ότι ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ κατέθεσε – όπως αρχικά δημοσίευσε το Documento- στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., καταγγέλλοντας πως τον Νοέμβριο του 2021, ο τότε αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ παρενέβη  και απαίτησε να μην σχηματιστεί δικογραφία και να αφεθούν ελεύθεροι, μέλος της οικογένειας Θεοδωρικάκου (ο γιος του, όπως είπε και ο ίδιος ο υπουργός) και ακόμη δύο πρόσωπα, που είχαν εντοπιστεί με ποσότητες ναρκωτικών.

Διαβάστε επίσης: Μήνυση προανήγγειλε ο Θεοδωρικάκος κατά του απόστρατου αστυνομικού

Ads

Ο Τ. Θεοδωρικάκος στράφηκε δικαστικά κατά του Documento για το ρεπορτάζ σχετικά με τον γιο του αλλά είναι μάλλον απίθανο να κάνει το ίδιο και εναντίον του Mega, στο κεντρικό δελτίο του οποίου αναφέρθηκε ότι η φωτογραφία με τα ναρκωτικά είχε σταλεί στο κινητό τηλέφωνο του Ταξίαρχου της Άμεσης Δράσης από τους ειδικούς φρουρούς που πραγματοποίησαν τον έλεγχο και εντόπισαν τα ναρκωτικά, όπως κατέθεσε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων ο ανώτατος αξιωματικός.

Όπως είπε – σύμφωνα πάντα με το Mega- «o γιος του υπουργού Θεοδωρικάκου ζήτησε από τους παρευρισκόμενους αστυνομικούς να μιλήσει με τον υπασπιστή του πατέρα του στο Υπουργείο. Μετά από αυτό, δέχθηκα εκ νέου τηλέφωνο από τον Αρχηγό, ο οποίος μου επανέλαβε με τον ίδιο επιθετικό τρόπο, την απαίτησή του να μην σχηματισθεί δικογραφία, να μην προσαχθούν και να αφεθούν ελεύθεροι».

O αξιωματικός ανέφερε επίσης πως του ζητήθηκε από τον τότε Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Μιχάλη Καραμαλάκη, να καταστρέψουν τις ναρκωτικές ουσίες οι ειδικοί φρουροί ενώ δηλώνει πως καθημερινά ζει σε καθεστώς φόβου καθώς δέχεται απειλές από αγνώστους.

«Σημειώνω ότι ουδεμιά ευθύνη έχουν οι υφιστάμενοι αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στο περιστατικό, οι οποίοι εξετέλεσαν εντολή δική μου, όπως και εγώ κατά τα ως άνω αναφερόμενα. Κλείνοντας ξεκαθαρίζω ότι οτιδήποτε μου συμβεί αποκλειστική ευθύνη θα έχει ο Υπουργός Θεοδωρικάκος και ο πρώην Αρχηγός Μιχάλης Καραμαλάκης», ανέφερε ο Ταξίαρχος.

Το υπουργείο σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «ψευδή και συκοφαντική» κατάθεση του αξιωματικού.

Ο ίδιος τηλεοπτικός σταθμός μετέδωσε το βράδυ της Τρίτης και ηχητικά ντοκουμέντα με διαλόγους νονών της νύχτας με αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ.

Στην πολιτικομιντιακή αγορά τα ερωτήματα που κυριαρχούν είναι

  • γιατί έβαλε στο στόχαστρο τον Τάκη Θεοδωρικάκο ο πανίσχυρος Βαγγέλης Μαρινάκης;
  • ποια είναι η πηγή των πληροφοριών που διοχετεύονται στα ΜΜΕ του συγκεκριμένου ομίλου;
  • τι σημαίνει αυτό για τη σχέση του Β. Μαρινάκη συνολικά με την κυβέρνηση;
  • μέχρι πότε θα καλύπτει τον Τ. Θεοδωρικάκο το Μέγαρο Μαξίμου;