Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αντιδράσεις στη ΝΔ αναφορικά με την εκλογική συνεργασία με την «Δράση» του Θεόδωρου Σκυλακάκη που ανακοινώθηκε χθες, από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Ads

Η νέα αντίδραση έρχεται από τον πρόεδρο της ΔΑΚΜΜΕ ταξί, Θύμιο Λυμπερόπουλο, που λάβρος εξαπολύει επίθεση στις αποφάσεις της ηγεσίας της ΝΔ με ανοιχτή επιστολή προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, την οποία συνυπογράφει το ΔΣ της γαλάζιας συνδικαλιστικής παράταξης. Η οποία και προειδοποιεί ότι θα τα… μαζέψει και θα φύγει από το «τρένο της Χαλιμάς». 
 
«Η ΔΑΚΜΜΕ ταξί δεν ανεβαίνει στο τραίνο του νεοφιλελευθερισμού», γράφει μεταξύ άλλων ο Θύμιος Λυμπερόπουλος και προσθέτει: «Τα πρόσωπα με τα οποία στελεχώνει την παράταξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν ήδη απορριφθεί από το σύνολο του ελληνικού λαού. Λάτρεις του άκρατου νεοφιλελευθερισμού και των ιδιωτικών μονοπωλίων έβαλαν τις μάσκες και μας συστήνονται ως μεταρρυθμιστές και εγγυητές ανάκαμψης της οικονομίας. Μάλλον ήρθαν λίγο νωρίτερα οι απόκριες…».

«Εμείς, ως ΔΑΚΜΜΕ ΤΑΞΙ δεν χωράμε και δεν θέλουμε να χωράμε σε αυτό το νεοφιλελεύθερο παραμύθι. Χαρούμενα όνειρα, με εφιαλτικά πρόσωπα δεν υπάρχουν. Κατεβαίνουμε από το «τρένο της Χαλιμάς», που τρέχει στις ίδιες ράγες που έτρεξε και το ΠΑΣΟΚ (σμίκρυνση και μονοψήφιο νούμερο στις εκλογές). Συνένοχοι σε αυτό το ιδεολογικό έγκλημα δεν θα γίνουμε» τονίζει. 

«Ας υπενθυμίσει κάποιος στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ότι το προηγούμενο πέρασμα της από την κυβέρνηση, σκότωσε την επιχειρηματικότητα και έκλεισε το δρόμο σε νέες επενδύσεις. Όσο για τις Μικρές και Μεσαίες επιχειρήσεις φρόντισε να τις εξαφανίσει με συνοπτικές νεοφιλελεύθερες διαδικασίες», προσθέτει σε άλλο σημείο και καταλήγει: 

Ads

«Δεν θα σταματήσουμε να φωνάζουμε ότι Νέα Δημοκρατία χωρίς πολιτικές ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού είναι ένα άλλο κόμμα. Όχι το δικό μας. Θέλουμε πίσω τη δική μας Νέα Δημοκρατία. Την αυθεντική , όχι την αποκριάτικη».

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα την Παρασκευή, η πρώην βουλευτής Χίου Μαρία Σταυρινούδη, με επιστολή της στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το κόμμα ασκώντας αντίστοιχη κριτική. 

Επίσης η εφημερίδα «Δημοκρατία» που διάκειται φιλικά προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε την απόφαση για συμπόρευση «αυτογκόλ».

Αντίδραση ήρθε και από τον Γιώργο Μουρούτη, διευθυντή του γραφείου Τύπου της ΝΔ επί κυβέρνησης Σαμαρά, ο οποίος παραμένει πάντα κοντά στον πρώην πρωθυπουργό.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Γιώργος Μουρούτης αφού «καλωσορίζει τη Δράση στη ΝΔ», αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Είμαι βέβαιος ότι η άφιξή της θα συνοδευτεί και από μια γενναία αυτοκριτική για τη στάση του ιδρυτή της όταν συμπορεύτηκε με τον ΓΑΠ κόντρα στη ΝΔ του Κ. Καραμανλή, για τη στάση του κόμματος το 2012 που αρνήθηκε τη συμπόρευση με τη ΝΔ (σε αντίθεση με το κόμμα της Ντόρας ή τον αείμνηστο Στ. Σταυρίδη), για τη στάση της το 2014 και το 2015 που επέλεξε το Ποτάμι (και την τότε διαφαινόμενη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ) έναντι της υποστήριξης της φιλελεύθερης παράταξης».