Συνελήφθη μετά από ένταλμα για την εμπλοκή του σε εννέα ληστείες τραπεζών στην Αττική, 49χρονος ο οποίος δηλώνει αντιεξουσιαστής και όπως προέκυψε από την πολύμηνη έρευνα της Ασφάλειας Λαμίας, εμπλέκεται σε περιπτώσεις καταστροφών μελισσιών στην Παύλιανη Φθιώτιδας και σε άλλες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και του Πηλίου.

Η Ασφάλεια Λαμίας σχημάτισε σε βάρος του δικογραφία που περιλαμβάνει 21 περιπτώσεις κλοπής μελιού και καταστροφής 1135 μελισσοσμηνών με πληθυσμό άνω των 55 εκατομμυρίων μελισσών. Το σύνολο της ζημιάς που προκάλεσε φτάνει τα 600.000 ευρώ.

Ο 49χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, δράστης είχε σαν ορμητήριο σπίτι στο Μπράλο. Από εκεί εξορμούσε σε ορεινές περιοχές όπου υπήρχαν μελίσσια και προχωρούσε στις καταστροφές. Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί περιπτώσεις στη Γκιώνα, τα Βαρδούσια, την Οίτη αλλά και το Πήλιο. Ο συγκεκριμένος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κατάγεται από το νομό Μαγνησίας.

Στο σπίτι-κρησφύγετο στο Μπράλο ο 49χρονος πήγαινε μόνο αργά τη νύχτα και από τις προφυλάξεις που έπαιρνε του είχαν προσδώσει τον χαρακτηρισμό του «Φαντομά», αφού στα 2,5 χρόνια που ταυτοποιείται η εξακολουθητική παράνομη δράση του με τα μελίσσια, κανείς δεν τον είχε δει στο χωριό, ούτε είχε ανταλλάξει μαζί του κουβέντα.

Ο 49χρονος απέφευγε συστηματικά να έρθει σε επαφή με τον οποιονδήποτε, φρόντιζε μάλιστα να μην ενοχλεί κανέναν, ενώ τρία τουλάχιστον ντόμπερμαν πρόσεχαν ώστε κανείς "περίεργος" να μην πλησιάζει στο σπίτι του, που ήταν ψηλά στην άκρη του χωριού.

Ακόμη κι όταν τα συγκεκριμένα σκυλιά του δημιούργησαν πρόβλημα, καθώς είχαν κατορθώσει να βρουν πέρασμα κάτω από την περίφραξη και να αναστατώσουν το χωριό, εκείνος φρόντισε να μπαλώσει τις τρύπες και να τακτοποιήσει το θέμα χωρίς και πάλι να ‘ρθει σε επαφή με κανέναν από την κοινότητα.

Η συγκεκριμένη του μανία με τις φωτιές του είχαν στοιχίσει και τον πρώτο φάκελο στην Ασφάλεια, αφού είχε συλληφθεί για εμπρησμούς σε αυτοκίνητα στη Μαγνησία από όπου έλκει και την καταγωγή του.

Ο ίδιος έχει γεννηθεί στη Γερμανία, ενώ στα νεανικά του χρόνια ήταν σε παρέες αντιεξουσιαστών, αλλά και γνωστών ποινικών με το όνομά του να εμπλέκεται και σε οργανώσεις που είχαν τραβήξει την προσοχή της Αντιτρομοκρατικής. Είχε συλληφθεί και καταδικαστεί για διακεκριμένες φθορές σε κτίριο του Υπουργείου Πολιτισμού (1994), παράνομη οπλοφορία, κλοπές και ένοπλες ληστείες σε καταστήματα (1999, 2001, 2010), ενώ έχει παραμείνει έγκλειστος σε καταστήματα κράτησης της χώρας για σχεδόν μια πενταετία.

Τα τελευταία χρόνια ωστόσο το είχε γυρίσει στη... μελισσοκομία και τη νέα του ενασχόληση πλήρωσαν ακριβά επαγγελματίες από τη Φθιώτιδα και τους γύρω νομούς.

Πηγή: Lamiareport