Σκληρή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη άσκησε χθες στην εκπομπή του «Αλ Τσαντίρι» ο Λάκης Λαζόπουλος. 

Ads

Ο ηθοποιός υποστήριξε ότι ως υπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε να συνταχθεί με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ακολουθώντας τη νεοφιλελεύθερη γραμμή του και κάνοντας απολύσεις όταν αυτό του ζητήθηκε ενώ τόνισε ότι είχε βοήθεια στις διάφορες εκλογικές αναμετρήσεις. 

Παρουσίασε βίντεο για επιστολή που έστειλε στον Μιχάλη Χριστοφοράκο η Siemens – λίγο μετά την αποπομπή του – και η οποία αποκαλύπτει ότι ο τέως μάνατζερ της εταιρείας είχε υποσχεθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη βοήθεια για τις εκλογικές του δαπάνες. Σημείωσε δε, ότι ο Χριστοφοράκος το «έσκασε» από την Ελλάδα όταν ήταν υπ. Εξωτερικών η Ντόρα Μπακογιάννη. 

Εξάλλου, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, στο ημερολόγιο του Χριστοφοράκου δεν υπάρχει εβδομάδα που να μη φαίνεται γραμμένη κάποια επαφή με την οικογένεια Μητσοτάκη. 

Ads

Αμέσως μετά ο Λάκης Λαζόπουλος παρουσίασε απόσπασμα από το Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα του Στέλιου Κούλογλου το οποίο αποκάλυπτε ότι ο πατέρας του Μιχάλη Χριστοφοράκου, Νικόλαος Χριστοφοράκος, είχε δικαστεί μετά το τέλος της Κατοχής, ως δωσίλογος – συνεργάτης των ναζί. Ήταν γιατρός και είχε το παρατσούκλι «ο Έλληνας Μένγκελε».

Όσο για το γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα βρήκε με τον Αντώνη Σαμαρά που είχε «ρίξει»  την κυβέρνηση του πατέρα του ο Λάκης Λαζόπουλος παρουσίασε το ρεπορτάζ των Επίκαιρων που αποκάλυπτε ότι ο συνεργάτης – και εμπλεκόμενος στη λίστα Λαγκάρντ – του πρώην Πρωθυπουργού, Σταύρος Παπασταύρου ήταν συνεργάτης της συζύγου του νυν προέδρου της ΝΔ. Καταλόγισε δε, στον Αντώνη Σαμαρά ότι υπήρξε ένας πολύ χρήσιμος συνεργάτης για τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μησοτάκης έβγαλε ανακοίνωση για την εκπομπή αλλά απέφυγε να αναφερθεί στα όσα του καταλόγισε ο Λάκης Λαζόπουλος. Αντιθέτως αναφέρθηκε στα όσα εκείνος είπε για την αναπηρία του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: «Έχω μάθει να δέχομαι την πολιτική κριτική και τη σάτιρα όσο κακόπιστη αυτή και αν είναι. Η χθεσινή, όμως, αναφορά του Λάκη Λαζόπουλου στην αναπηρία του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών, ξεπέρασε κάθε όριο» είπε μεταξύ άλλων.

Δείτε αναλυτικά: