Νέα ντοκουμέντα έρχονται στο φως αναφορικά με την άγρια καταστολή της αστυνομίας κατά τη διάρκεια του μεγάλου συλλαλητηρίου για τις διαδηλώσεις. 

Ads

Η πρώτη καταγγελία αφορά σε διαδηλωτή, ο οποίος κατέληξε στο νοσοκομείο με διάσειση αφού δέχτηκε απρόκλητη επίθεση πισώπλατα από άνδρα της ομάδας «Δράση» στη διαδήλωση της περασμένης Πέμπτης. 

Σε χθεσινή ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει πως το περιστατικό συνέβη στην οδό Πανεπιστημίου, στο ύψος της Κοραή, την ώρα που παρακολουθούσε την προσαγωγή ενός ανθρώπου που, όπως σημειώνει, τυχαία είχαν περισυλλέξει αδίκως μέσα από το πλήθος. «Είναι επικίνδυνο να υπερασπίζεσαι έναν άνθρωπο που τον συλλάβανε εντελώς τυχαία και άδικα. Είσαι ξαφνικά στόχος! Πλέον βέβαια είναι παράνομο να γίνονται πορείες, οπότε πλέον το ξύλο θα είναι νόμιμο» αναφέρει. 

«Ήμουν τυχερός και την γλίτωσα με μία διάσειση και ένα ωραίο τραύμα λίγο δίπλα από το αυτί μου» έγραψε ο ίδιος και απευθύνει έκκληση για μαρτυρίες και οπτικοακουστικό υλικό, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ταυτοποίηση του δράστη.

Ο ξυλοδαρμός του Κώστα που πέρασε στη Νομική

Ads

Ο Κώστας Καλαμπόκας είναι ο νεαρός που η ιστορία του έκανε τον γύρω του διαδικτύου καθώς ο πατέρας του την ώρα που κατέβαινε από την κλούβα στην Ευελπίδων για να παρουσιαστεί στον ανακριτή του φώναξε: «Κώστα, Νομική Αθήνας πέρασες».

Σήμερα το «Πριν» δημοσιεύει φωτογραφίες στις οποίες ο 18χρονος συλληφθείς φαίνεται χτυπημένος στο πρόσωπο και τα πόδια. Χτυπήματα που όπως καταγγέλεται έγιναν κατά τη σύλληψη του, ένα εκ των οποίων με γκλοπ στο κεφάλι. 

image

Μάλιστα, όπως δήλωσε ο πατέρας του Χρήστος Καλαμπόκας, όταν οι γονείς είδαν το παιδί τους τα ξημερώματα της Παρασκευής στη ΓΑΔΑ και διαπίστωσαν το χτύπημα από κλομπ στο κεφάλι απαίτησαν από τον αξιωματικό υπηρεσίας να μεταφερθεί άμεσα στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε αξονική εξέταση, κάτι που πραγματοποιήθηκε, ευτυχώς χωρίς να διαπιστωθούν σοβαρότερα προβλήματα.

Ο Κώστας Καλαμπόκας είναι μέλος της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση και είχε δραστηριοποιηθεί στο μαθητικό κίνημα, συμμετέχοντας ενεργά στη συλλογικότητα «Ανυπόταχτος Μαθητής». Έξω από την Ευελπίδων συγκεντρώθηκαν συμμαθητές του για να διαμαρτυρηθούν για τη σύλληψή του.

Σωματεία και φορείς, φοιτητικοί σύλλογοι και μαθητές, πολιτικές οργανώσεις και συλλογικότητες καλούν σε νέα κινητοποίηση αύριο Δευτέρα 13 Ιουλίου στις 9.30 π.μ. στα δικαστήρια των Ευελπίδων σε ένδειξη αλληλεγγύης στους εννιά συλληφθέντες.