Σε κατηγορηματική διάψευση των δημοσιευμάτων που κάνουν λόγο για αύξηση της στρατιωτικής θητείας, προχώρησε το Σάββατο ο Αν. Υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης​,​ από την Ξάνθη όπου πραγματοποιεί επίσκεψη στην έδρα του Δ’ Σώματος Στρατού.  

Ads

Απαντώντας σε ερώτηση του tvxs.gr, σχετικά με τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε πιθανότητα αύξησης της στρατιωτικής θητείας κατά τρεις μήνες και πρόσληψης νέων επαγγελματιών οπλιτών στο Στρατό, ο Αν. Υπουργός Άμυνας διέψευσε κατηγορηματικά ότι κάτι τέτοιο βρίσκεται στις σκέψεις της πολιτικής ηγεσίας: 

«Οι Ένοπλες δυνάμεις είναι συντεταγμένες και εκπαιδευμένες διαθέτουν την αναγκαία επάρκεια, δεν συζητάμε την αύξηση της στρατιωτικής θητείας και καμία σκέψη δεν έχει υπάρξει επ’ αυτού». 

image

Ads

image

Αναφορικά με το θέμα της κράτησης των δυο στρατιωτικών στην Ανδριανούπολη σημείωσε ότι η θέση της χώρας είναι η ειρήνη και η αποκλιμάκωση των εντάσεων καθώς και η Τουρκία αυξάνει την ένταση για ένα ζήτημα που στο παρελθόν δεν προκαλούσε προβλήματα και αποτελούσε εθιμικό δίκαιο που παραβιάζεται. 

«Το ζήτημα πρέπει να κρατηθεί στις πραγματικές του διαστάσεις από την πλευρά της Τουρκίας και να μην ενταχθεί σε άλλες επιδιώξεις. Όπως είπε και ο Αλέξης Τσίπρας στην Ε.Ε. έχουμε διεθνοποιήσει το ζήτημα γιατί αφορά στην κράτηση δύο Ελλήνων πολιτών και δεν αποτελεί συμπεριφορά που υπηρετεί την ειρηνική συνύπαρξη». 

Αναφερόμενος  στη διεθνή κινητοποίηση που υπάρχει σε εξέλιξη ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις αναγκαίες διπλωματικές ενέργειες όπως και ο Πρωθυπουργός έχει κάνει τις αναγκαίες επαφές με ομολόγους του για το θέμα. «Πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα οι δύο αξιωματικοί και κακώς η Τουρκία το εντάσσει σε μια αντιπαράθεση», ανέφερε.