Ο πρύτανης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, Θεόδωρος Φορτσάκης, που έχει κατηγορήσει τους φοιτητές αλλά και την αντιπολίτευση για  «βία και αντισυνταγματική συμπεριφορά» επειδή διαμαρτύρονταν για τις αυταρχικές πολιτικές των πρυτανικών αρχών και την κατάσταση που επικρατεί στο ίδρυμα, βρέθηκε τη Δευτέρα στο δρόμο μαζί με τους διοικητικούς υπαλλήλους, σχηματίζοντας μια ανθρώπινη αλυσίδα μπροστά από την πρυτανεία, στα Προπύλαια.

Ads

Μάλιστα ο Θεόδωρος Φορτσάκης, που είχε λάβει και τα συγχαρητήρια προσωπικά από τον Αντώνη Σαμαρά, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την λειτουργία του Πανεπιστημίου εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και τάχθηκε υπέρ των διεκδικήσεων των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ, που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, ζητώντας άμεση λύση. Επίσης αναφέρθηκε και στο ζήτημα της καθαριότητας, προτείνοντας μάλιστα την μετάταξη των απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών στο ΕΚΠΑ.

Τα παραπάνω ήταν και αιτήματα των φοιτητών, που πριν λίγο καιρό ο Θεόδωρος Φορτσάκης ήθελε να πετάξει έξω από τη συνεδρίαση της Συγκλήτου λέγοντας τους πως «τόλμησαν να ακουμπήσουν τον πρύτανη», ενώ οι ίδιοι του ζητούσαν να συζητήσουν τα προβλήματα του Πανεπιστημίου.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ – ΤΕΙ θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη και την Πέμπτη 48ωρη απεργία, εν όψει της λήξης του οκταμήνου της διαθεσιμότητας, που όπως καταγγέλλουν οδηγεί σε απόλυση εκατοντάδες συναδέλφους τους.

Ads