Σκληρή απάντηση έδωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος στις ειρωνείες του δημοσιογράφου του Πρώτου Θέματος Κωστή Πλάντζου, κατά τη συνέντευξη Τύπου για το ασφαλιστικό. Ο Γιώργος Κατρούγκαλος επί της ευκαιρίας της ερώτησης χαρακτήρισε την εφημερίδα «ναυαρχίδα της παραπληροφόρησης» και διέψευσε σημερινό ρεπορτάζ της για τις διαπραγματεύσεις.

Ads

«Πότε θα δούμε ή πότε θέλετε εσείς να καταθέσετε αυτό το “τόσο καλό” νομοσχέδιο με λεπτομέρεια για ανά ψηφιστεί στη Βουλή. Και σχετικά με την Εθνική Σύνταξη, εκείνο το άλλο που λέγαμε για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα το έχουμε ξεχάσει;», ρώτησε χαμογελώντας ειρωνικά ο Κωστής Πλάντζος από το Πρώτο Θέμα.

Τα γελάκια του πάγωσαν όμως όταν τον λόγο πήρε ο Γιώργος Κατρούγκαλος. «Καταρχάς ευχαριστώ για την ερώτηση σας. Είδα σήμερα το ρεπορτάζ που έχετε για τις επαφές που έγιναν εχθές με τα τεχνικά κλιμάκια. Με χαρά διαπιστώνω ότι ακολουθείτε τη βασική αρχή της εφημερίδας σας, να είναι η ναυαρχίδα της παραπληροφόρησης και να μην γράφει σχεδόν ποτέ την αλήθεια», είπε ο υπουργός.

«Επ’ ευκαιρία της ερώτησης σας να σας πω ότι όλα όσα γράφετε σήμερα στο ρεπορτάζ σας για αυτά που έγιναν εχθές είναι καθαρά ψεύδη. Τίποτα από αυτά που γράφει η εφημερίδα σας σήμερα στο ηλεκτρονικό ρεπορτάζ της δεν έγιναν», συμπλήρωσε.

Και απαντώντας για το περιεχόμενο της ερώτησης, είπε: «Ως προς την Εθνική Σύνταξη σας είπα προηγουμένως. Ως προς το πότε θα κατατεθεί το νομοσχέδιο θα εξαρτηθεί από την πορεία της διαπραγμάτευσης. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα ολοκληρωθεί με θετικό τρόπο ακόμα και μέσα στην επόμενη εβδομάδα, επομένως θα κατατεθεί. Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα το προχωρήσουμε. Είναι ένα από τα μεγάλα βάρη που έχουν πέσει στους ώμους της Θεανώς της Φωτίου. Αν προσέξατε το άρθρο 1 του νομοσχεδίου μας, μιλάει για ένα ενιαίο σύστημα κοινωνικής προστασίας, στο οποίο εντάσσεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας – ο Ανδρέας ο Ξανθός κάνει πάρα πολύ δουλειά εκεί για την πρωτοβάθμια υγεία, το Εθνικό Σύστημα  Κοινωνικής Ασφάλισης – αυτό που ρυθμίζουμε τώρα, αλλά και το Εθνικό Σύστημα Αλληλεγγύης – που είναι αυτό που δουλεύουμε και στη βάση του εγγυημένου εισοδήματος».