Με τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη περί απόσυρσης των χρημάτων του από ελληνικές τράπεζες εάν έρθει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ ασχολείται ο Τύπος της Πέμπτης. Στα πρωτοσέλιδα επίσης είναι και το θέμα των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων ενόψει των αλλαγών στα ασφαλιστικά. 

Ads

Συγκεκριμένα, για τον «Κατήφορο» της κυβέρνησης μιλά η Εφημερίδα των Συντακτών αναφερόμενη στις προσπάθειες τόσο του Μεγάρου Μαξίμου όσο και της κυβερνητικής εκπροσώπου, Σοφίας Βούλτεψη, να “μαζέψουν” τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη. «Κινήσεις πανικού από το σύστημα της κυβέρνησης Σαμαρά», βλέπει η Αυγή για το ίδιο θέμα. Το σατυρικό Ποντίκι κυκλοφορεί με πρωτοσέλιδη γελοιογραφία του Άδωνι Γεωργιάδη, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο να αναδύεται μέσα από ένα ΑΤΜ και να απειλεί τους περαστικούς για το οικονομικό μέλλον της χώρας. «Της μιας δραχμής τα παραμύθια», είναι ο τίτλος του. 

Στην χθεσινή τηλεδιάσκεψη της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, αναφέρεται η Ελευθεροτυπία που φέρει τίτλο «ούτε λέξη για τις μειώσεις φόρων». Στο ίδιο θέμα αναφέρεται και η σκωπτική γελοιογραφία των Νέων που παρουσιάζει την τρόικα να “γδύνει” τον υπουργό. Η ίδια εφημερίδα, βέβαια, σαν πρώτο θέμα κρίνει τις μαζικές αιτήσεις για συνταξιοδότηση ενόψει των αλλαγών του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. «Όπου φύγει φύγει και με την μισή σύνταξη», ο τίτλος της. Σύμφωνα, δε, με τον Ελεύθερο Τύπο, και οι στρατιωτικοί θα έχουν δικαίωμα στην σύνταξη από τα 58 έτη. Όσον, βέβαια, αφορά τους ενστόλους, το Έθνος, αναφέρει ότι η κυβέρνηση προετοιμάζει αυξήσεις στους μισθούς τους μέσα στον σχεδιασμό των τελικών ρυθμίσεων για τα αναδρομικά τους.