Θύμα επίθεσης έπεσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος σε ταβέρνα στο Καστράκι, στην Καλαμπάκα.

Ads

Όπως ο ίδιος κατήγγειλε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, είχε μεταβεί στην περιοχή με ομάδα πνευμονολόγων προκειμένου να λάβουν μέρος σε ένα σεμινάριο.

Όταν πήγε μαζί με τους υπόλοιπους επιστήμονες στην ταβέρνα για να δειπνήσουν, ζήτησε, όπως ανέφερε, με ευγενικό τρόπο, το λόγο που δεν έγινε έλεγχος πιστοποιητικών εμβολιασμού από τους ιδιοκτήτες της ταβέρνας, με αποτέλεσμα να δεχθεί επίθεση από τον ιδιοκτήτη και τον γιο του.

Όπως είπε ο κ. Βασιλακόπουλος, έδιωξαν βιαίως όλους τους πνευμονολόγους, ενώ τον ίδιο τον πέταξαν κάτω και σκίστηκε το πουκάμισό του.

Ads

«Μας ζήτησαν τον λόγο, μας έδιωξαν από την ταβέρνα και μας έσπρωξαν. Στο τέλος με πέταξαν εμένα κάτω, ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας και ο γιος του που μου επιτέθηκαν», υπογράμμισε.  

Ο προπηλακισμός του καθηγητή Πνευμονολογίας, Θεόδωρου Βασιλακόπουλου, προκάλεσε την αντίδραση της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ αλλά και της Ένωσης Εστιατορίων & Συναφών Αττικής.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ: «Είναι απαράδεκτο μέσα στην κορύφωση του τέταρτου κύματος της πανδημίας, εργαζόμενοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όχι μόνο να μην τηρούν τα μέτρα για την προστασία των καταναλωτών αλλά και να προπηλακίζουν λειτουργούς της υγείας που υπηρετούν με συνέπεια το ιατρικό καθήκον, όπως συνέβη σήμερα εις βάρος Καθηγητών Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής. Η ανευθυνότητα των αρνητών του εμβολιασμού και της τήρησης των μέτρων προστασίας αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για τη δημόσια υγεία».

Από την πλευρά τους τα μέλη της Ένωσης Εστιατορίων & Συναφών Αττικής, αναφέρουν σε ανάρτησή τους στο Facebook: «Τους λογαριασμούς (ενοίκια, ασφαλιστικές εισφορές, ΦΠΑ, δάνεια, κ.λ.π) να τους στείλουμε στον καθηγητή κύριο Βασιλακόπουλο. Δυστυχώς, καμία σοβαρή πρόταση δεν γίνεται από την μεριά των ανθρώπων που ασχολούνται με την πανδημία, και που σκοπό θα έχει τον έλεγχο της όλης κατάστασης. Το αποτέλεσμα είναι η ΕΣΤΙΑΣΗ να δέχεται καθημερινά πόλεμο, με σκοπό την οικονομική καταστροφή. Επιτέλους στηρίξτε την ΕΣΤΙΑΣΗ, με επιχορηγήσεις και ΜΗ επιστρέπτεα χρήματα».

Να σημειωθεί ότι ο κ. Στέλιος Λουκίδης, Πρόεδρος της Πνευμονολογικής Εταιρείας μιλώντας στο Open αποκάλυψε πως αυτός ήταν που έκανε την παρατήρηση σε ταβέρνα για τον μη έλεγχο των πιστοποιητικών εμβολιασμού που οδήγησε στην επίθεση σε βάρος του Θεόδωρου Βασιλακόπουλου, ενώ ζήτηση να υπάρξει αποκλιμάκωση από το όλο γεγονός.

«Κοιτάξτε αυτό που θα ήθελα να πω είναι ότι πρέπει να αποκλιμακώσουμε λίγο το γεγονός και κυρίως πρέπει να σκεφτούμε όλοι ότι είμαστε ένα μέρος μίας προσπάθειας που έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου δύο χρόνια. Αυτό το μέρος της προσπάθειας δεν είμαι μόνο εγώ που δουλεύω στο Αττικό και μπορεί να βλέπω τους αρρώστους, δεν είναι ο γιατρός ο ειδικευόμενος που κάνει δουλειά παραπάνω από το δικό του, δεν είναι η νοσηλεύτρια, δεν είναι η καθαρίστρια που καθαρίζει το θάλαμο. Είμαστε όλοι. Και μέρος της προσπάθειας είναι η κοινωνία», είπε αρχικά ο κ. Λουκίδης.

«Συνέβη απλώς πως εχθές, σε μία επίσκεψη που κάναμε το μεσημέρι στα πλαίσια ενός συνεδρίου σε μία τοπική ταβέρνα και στην οποία κάναμε μία πολύ ευγενική παρατήρηση στο ότι έπρεπε να έχουν ελεγχθεί τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, γιατί παρατηρήσαμε ότι δεν ελέγχονταν, υπήρξε μία πολύ έντονη αντίδραση από την πλευρά των ιδιοκτητών. Αντέδρασαν πάρα πολύ έντονα. Δεν έγινε έλεγχος» σημείωσε.

Ο κ. Λουκίδης επιβεβαίωσε πως αυτός ήταν που «πολύ ήρεμα και πολύ ευγενικά» έκανε την παρατήρηση και ανέφερε για τον κ. Βασιλακόπουλο είπε ότι απλά μετά «υπήρχε μία έντονη αντιπαράθεση και υπήρχε καθαρά μία στόχευση απέναντι στο πρόσωπό του. Φαινόταν αυτό το πράγμα. Ήταν πράγματα που ήταν πάρα πολύ άσχημα (σ.σ. αυτά που ειπώθηκαν)».

Τι υποστηρίζει ο ιδιοκτήτης

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας, ο οποίος μίλησε στο MEGA, οι έλεγχοι των πιστοποιητικών γίνονται κανονικά στο συγκεκριμένο κατάστημα και εξαίρεση έγινε μόνο στους πνευμονολόγους γιατί το ζήτησαν οι ίδιοι.

«Μετά από δύο ώρες και αφού είχαν τελειώσει το γεύμα τους θυμήθηκαν να κάνουν παρατήρηση για τον έλεγχο που δεν τους κάναμε. Γιατί έμειναν στον μαγαζί αφού δεν ένιωθαν ασφαλείς;» λέει ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας.

«Όλο το προσωπικό είναι εμβολιασμένο και κάνουμε κανονικά τους ελέγχους για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού. Στους καθηγητές δε ζητήσαμε τα πιστοποιητικά γιατί μας είπε ο συνοδός τους ότι βιάζονται και είναι όλοι εμβολιασμένοι» συμπλήρωσε.

«Άρχισαν να μας φωνάζουν και τότε ο γνωστός πνευμονολόγος μίλησε άσχημα στην κόρη μου. Τότε άρχισαν να αντιδρούν και οι πελάτες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο μαγαζί και τους έδιωξα» καταλήγει.

«Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο γεγονός. Το θέμα δεν είναι ότι δεν έγινε έλεγχος μόνο σε εμάς. Δεν έγινε σε κανέναν άλλον από τις παρέες που ήρθαν μετά» λέει από την πλευρά του ο κ. Βασιλακόπουλος.

Απειλές και κατάρες

Ο καθηγητής πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, έδειξε στην κάμερα του MEGA το μήνυμα που έλαβε την ίδια νύχτα.

«Σίχαμα! Βρωμιάρη ούτε το μαγαζί δεν σεβάστηκες, έφαγες και μετά είπες ρε να κάνουμε και φασαρία. Επιτέθηκες στην κόρη του; Μακριά από μας, πρόσεχε τα λόγια που ξεστομίζει το βρωμόστομά σου. Κυριολεκτικά μιλάω αν θα έχω πρόβλημα στη δουλειά μου θα σε φάει το μαύρο φίδι».