Ηχητικό αρχείο είχε στο κινητό του ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, στο οποίο ακούγονται μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης 7 ημέρες μετά την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου το 2008 να τραγουδούν ένα χλευαστικό και χυδαίο τραγούδι. 

Ads

Σύμφωνα με το Έθνος που έχει στην κατοχή του το ηχητικό ντοκουμέντο, οι χρυσαυγίτες λένε: 

Στα μαθητικά σου τα βιβλία/πίσω από τις λέξεις, χ…κε ο Αλέξης/μες των Εξαρχείων την πλατεία/κι από την μπόχα ήρθε η Αστυνομία/Κάθισε στον π…ο μου λιγάκι/να μου τον αρμέξεις/ψόφησε ο Αλέξης/και στο σάπιο του το κ…κι/άναψε κι εσύ ένα κεράκι./Η μαμά του βγήκε στο μπαλκόνι/δεν μπορεί ν’ αντέξει/την μπόχα του Αλέξη/σάπισε το άτυχο πρεζόνι/δεν θα ξεχάσουμε ρε παλιοπου…νι.

Στην καταγραφή του αποσπάσματος ακούγονται γέλια και σύμφωνα με την εφημερίδα η αστυνομία εκτιμά ότι είναι του Κασιδιάρη και του Παναγιώτη Ηλιόπουλου. Αυτό γιατί στο κινητό του βρέθηκαν πολλά κοινά τους βίντεο και ηχογραφήσεις. Το συγκεκριμένο αρχείο βρίσκεται στην δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τη δίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης.

Ads

Σημειώνεται ότι στο ένταλμα προφυλάκισης του Κασιδιάρη, το αίτημα αποφυλάκισης του οποίου απορρίφθηκε, οι ανακρίτριες έκαναν εκτενή αναφορά στα ηλεκτρονικά αρχεία που βρέθηκαν στο κινητό του, τονίζοντας το κομμάτι που αφορούσε τα όπλα. Οπως ανέφεραν, στα ηλεκτρονικά πειστήρια βρέθηκε καταχωρισμένος μεγάλος αριθμός φωτογραφιών και βίντεο του κατηγορουμένου, μέσα από τα οποία ο Κασιδιάρης έχει καταγραφεί να κάνει χρήση όπλων σε μη οργανωμένους χώρους σκόπευσης, βάλλοντας ενίοτε σε προσομοιώσεις μαχών.