Με μια ομιλία στη Σύρο, που μάλλον παραπέμπει σε… αυτο-τρολάρισμα, ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος κατήγγειλε ως «εγκληματική και αντισυνταγματική» την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά – μια αύξηση, που ο ίδιος και το κόμμα του ψήφισαν ως κυβερνητικοί εταίροι μόλις προχθές στη Βουλή.

Ads

Μιλώντας σε εκδήλωση που έγινε στη Σύρο για την για την αξιοποίηση του στρατοπέδου της Ερμούπολης, ο υπουργός Αμυνας δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά είναι μία πράξη εγκληματική, μία απόφαση αντισυνταγματική και είναι μία απόφαση για την οποία θέλω να σας πως ότι δώσαμε μεγάλη μάχη μέσα και έξω από τη Βουλή.

Ξέρετε ότι δύο προτεραιότητες είχα βάλει από την πρώτη στιγμή συμμετέχοντας στην κυβέρνηση συνεργασίας. Το να τηρηθεί η νομιμότητα και να μη θιχθούν τα σώματα ασφαλείας και η δικαστική εξουσία της χώρας.

Ads

Δυστυχώς παρά το ότι έφτασα μέχρι το σημείο της παραίτησης δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε αυτό το στοίχημα τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, όμως παραμένει πρώτη προτεραιότητα να μπορέσουμε με τα πρώτα αποτελέσματα της εποχής της ανάπτυξης να μπορέσουμε να επαναφέρουμε τη συνταγματική διάταξη 101 του Συντάγματος για την ιδιαιτερότητα της νησιοτικότητας».

Ακούστε την επίμαχη δήλωση στο 28.25:

ΝΔ: Να παραιτηθεί ο Καμμένος

Οι δηλώσεις Καμμένου προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της ΝΔ που, με ανακοίνωσή της, ζητά την παραίτηση του υπουργού Αμυνας.

«”Η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά είναι μία πράξη εγκληματική, είναι μια απόφαση αντισυνταγματική”. Αυτά δήλωσε σήμερα στη Σύρο ο κ. Πάνος Καμμένος. Καταγγέλλει αυτά που ο ίδιος και ο συνεταίρος του κ. Τσίπρας ψήφισαν στη Βουλή, μόλις πριν από δύο ημέρες», αναφέρει η ΝΔ προσθέτοντας οτι ο υπουργός Αμυνας αναγνωρίζει «ότι έκαναν ‘’έγκλημα’ και ότι  νομοθετούν αντισυνταγματικά».

«Τώρα πια δεν έχει άλλη επιλογή. Οφείλει να παραιτηθεί. Σήμερα», καταλήγει η ανακοίνωση.