Το σύνολο της έκθεσης του ΚΕΕΛΠΝΟ που αφορά χρηματικά ποσά, τα οποία διατέθηκαν σε δημοσιογράφους, τηλεοπτικούς διαύλους και εταιρείες ΜΜΕ, κατέθεσε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, κατόπιν πρόσκλησης του οργάνου μετά τις δημόσιες δηλώσεις του.

Ads

Ο Πάνος Καμμένος, εξερχόμενος της ΕΣΗΕΑ, αποκάλυψε πως, το ύψος του ποσού, που διακινήθηκε μέσω του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., σε δημοσιογράφους, εκδότες και ΜΜΕ ανέρχεται στα 28 εκ. €, την τελευταία πενταετία, που αφορούν μόνο τον Κρατικό Προϋπολογισμό, ενώ αντίστοιχα, υπάρχουν και Ευρωπαϊκά Κονδύλια από το ΕΣΠΑ. Ερωτώμενος για τον αριθμό των δημοσιογράφων, που αναφέρονται στην έκθεση, τόνισε πως, είναι 37 και «τα μισθολόγια είναι πάνω από 150». Ερωτηθείς για το αν πρόκειται για «μαύρο χρήμα» ο Πάνος Καμμένος τόνισε ότι «θα αποφανθεί η ΕΣΗΕΑ».

Όπως είχε κάνει γνωστό μετά τη συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ θα κατέθετε στην ΕΣΗΕΑ«τον πλήρη κατάλογο των δημοσιογράφων και των καναλιών που έπαιρναν χρήματα από την Ε.Ε. δήθεν για τα εμβόλια είτε για τη γρίπη, προκειμένου να κατευθύνουν τις βολές τους κατά συγκεκριμένων πολιτικών δυνάμεων».

Γνωστοποίησε ακόμη ότι με απόφαση της κυβέρνησης και το υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, «ο υφυπουργός ο Τέρενς Κουίκ αναλαμβάνει το συντονισμό για τη διαφθορά μεταξύ όλων των υπουργείων». «Θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα», είπε.

Ads