Τον επιχειρηματία Δ. Γιαννακόπουλο, ιδιοκτήτη του Newsbomb.gr, κατήγγειλε για εκβιασμό από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος. Έκανε δε λόγο για δημοσιογράφους οι οποίοι συμμετέχουν σε «συμμορίες που επιλέγουν την εξόντωση πολιτικών με βάση το αν εξυπηρετούν συμφέροντα». Τέλος κατήγγειλε για χειραγώγηση τις εταιρείες δημοσκοπήσεων με αφορμή το γεγονός ότι έδειχναν εκτός Βουλής τους ΑΝΕΛ. 

Ads

Ο Πάνος Καμμένος κατέθεσε στην Βουλή στοιχεία που κατά την γνώμη του αποτελούν αποδείξεις για τετελεσμένο αδίκημα κακουργηματικής εκβίασης από την μεριά του επιχειρηματία Δ. Γιαννακόπουλου. Ο Π. Καμμένος κατέθεσε sms που δέχτηκε από τον επιχειρηματία ο οποίος μέχρι τις εκλογές στήριζε την κυβέρνηση μέσω του ενημερωτικού site που ελέγχει, το newsbomb.gr. 


Η ομιλία Καμμένου στη Βουλή

Σύμφωνα με τα sms, ο Δ. Γιαννακόπουλος ζητούσε επίμονα την τοποθέτηση στελέχους των ΑΝΕΛ με το όνομα Γιώργος ως εξωκοινοβουλευτικό στέλεχος στο υπουργείο Υγείας και προειδοποιούσε «μην μας ξαναβάλουν πουθενά τον Κοντονή» αναφερόμενος στον υφυπουργό Αθλητισμού. Η άρνηση της ικανοποίησης των αιτημάτων του προκάλεσε, σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο, την οργή του επιχειρηματία ο οποίος απέστειλε sms στο οποίο απειλούσε ότι «αν δεν σας γκρεμίσω μέχρι τα Χριστούγεννα να μην λένε Γιαννακόπουλο».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ τόνισε ότι ο συγκριμένος επιχειρηματίας «διεκδικεί να πάρει κανάλι και να απειλεί την πολιτική ζωή του τόπου». Αναφερόμενος στον Δ. Γιαννακόπουλο, ο Π. Καμμένος προειδοποίησε ότι «τελειώσανε οι εποχές που ο πατέρας του έπαιρνε την αστυνομία για να τον αφήσουν όταν τον έπιαναν με τις κόκες στην τσέπη» και τόνισε ότι «τελείωσε το νταβιτζιλίκι». 

Ads

Αναφέρθηκε ακόμη εκτενώς σε δημοσιογράφους που πρέπει να ελεγχθούν περί ήθους από την επιτροπή δεοντολογίας του ΕΣΡ διαβάζοντας σειρά από δημόσιες τοποθετήσεις προσβλητικές για τον ίδιο και τα παιδιά του από τους δημοσιογράφους Αρ. Πορτοσάλτε, Κ. Μπογδάνο, Δ. Οικονόμου και Β. Λυριντζή.

Ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην υπόθεση του Παύλου Χαϊκάλη για τον οποίο υποστήριξε ότι δικαιώθηκε από την επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής σχετικά με την υπόθεση με την κυπριακή offshore. Προκάλεσε μάλιστα τον βουλευτή της ΝΔ, Λ. Αυγενάκη, που ξεκίνησε την υπόθεση να ζητήσει συγγνώμη από τον πρώην βουλευτή που αναγκάστηκε να βγει από τις λίστες του κόμματος. 

Ο Πάνος Καμμένος σημείωσε ότι τα κανάλια «δεν είναι θεμιτό να χρησιμοποιούν χρήματα του λαού μέσω των τραπεζικών δανείων για να επηρεάζουν την κοινή γνώμη» κι αναρωτήθηκε αν «θα επιτρέψουμε στους νταβατζήδες να εκβιάζουν την Βουλή».

Ζήτησε τέλος να συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες διάταξη που να μην επιτρέπει συμμετοχή στις επιχειρήσεις ΜΜΕ όσων διώκονται για εκβίαση ή συκοφαντική δυσφήμιση.