Βροχερά θα είναι φέτος τα κούλουμα κι αυτό ίσως δυσκολέψει τους λάτρεις του…πετάγματος χαρταετού. Γενικά το τριήμερο θα χαρακτηριστεί από νεφώσεις και κατά τόπους βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ωστόσο, δεν προβλέπονται προς το παρόν ακραία καιρικά φαινόμενα. 

Ads

Το Σάββατο, στα ανατολικά ηπειρωτικά και τη νότια νησιωτική χωρά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο αιγαίο τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός θα επικρατήσει κατά τόπους τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

Την Κυριακή, τοπικά περιορισμένες θα είναι οι ορατότητες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 με 7
μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Ads

Την Καθαρά Δευτέρα, τοπικά αυξημένες προβλέπονται οι νεφώσεις. Βροχές θα εκδηλωθούν αρχικά στα δυτικά, από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά και μέχρι τη νύχτα και στις υπόλοιπες περιοχές. Το βράδυ, τα φαινόμενα στα δυτικά και νότια θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά
ορεινά.

Οι άνεμοι στα δυτικά και βόρεια θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις  2 με 4 και στα πελάγη τοπικά 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές από δυτικές διευθύνσεις 2 με 4 και σταδιακά νότιοι τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.