Ο νομικός Ιωάννης Αντωνιάδης, διορίζεται πρόεδρος του νέου επταμελούς ΔΣ του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ), η σύνθεση του οποίου ανακοινώθηκε σήμερα.

Ads

Το επταμελές διοικητικό συμβούλιο (αντί του πενταμελούς που ίσχυε έως τώρα) και τον νέο προέδρο, «κατόπιν και της επιθυμίας του κ. Ιωάννη Χαμηλοθώρη να μην παραμείνει στη θέση του προέδρου του Δ.Σ», διόρισε η υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, «προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι νέες αυξημένες αρμοδιότητες του ΟΠΙ».

Ειδικότερα η νέα σύνθεση του ΟΠΙ είναι η ακόλουθη:

Πρόεδρος αναλαμβάνει ο νομικός, Αντωνιάδης Ιωάννης του Αλεξάνδρου. Αντιπρόεδρος αναλαμβάνει η Δεργιωτάκη Αρίστη του Δημητρίου, υπάλληλος κατηγορίας ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού, του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Πρόνοιας.

Ads

Μέλη του Δ.Σ. είναι οι: Βαφέας Νικόλαος του Βασιλείου, επίκουρος καθηγητής Ιστορικής και Πολιτικής Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ηλιόπουλος Χαράλαμπος του Κωνσταντίνου, οικονομολόγος.Κοσμάτος Κωνσταντίνος του Γερασίμου, επίκουρος καθηγητής Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου ΘράκηςΝουτσόπουλος Θωμάς του Γεωργίου, αναπληρωτής καθηγητής Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου ΚρήτηςΧριστοφόρου-Λιβάνη Ιωάννα του Νικολάου-Διονύσου, νομικός.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Γιάννης Αντωνιάδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Δικηγόρος στον ‘Αρειο Πάγο, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στο δημόσιο δίκαιο της Νομικής Σχολής ΑΠΘ και στη δημιουργική γραφή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Έχει εργασθεί ως νομικός σύμβουλος σε πιστωτικά ιδρύματα, δικηγόρος σε εταιρία ορκωτών ελεγκτών και έχει ειδίκευση σε θέματα εμπορικού, αστικού και οικονομικού δικαίου. Έχει διατελέσει μέλος σε διοικητικά συμβούλια ανωνύμων εταιριών καθώς και ειδικός σύμβουλος στη γενική γραμματεία του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα έχει εκδώσει βιβλία με το λογοτεχνικό ψευδώνυμο, Αντώνης Γιανακός.