«Η τριάδα των νησιών αυτών, που επισκιάζονται από τους λαμπερούς γείτονές τους, είναι ένας τόπος καθαρής, γαλήνιας ομορφιάς».

Ads

Με τίτλο «Κουφονήσια: Τα μυστικά νησιά της Ελλάδας» ο Ιndependent  ξεκινά το αφιέρωμα από την… Μύκονο «ένα από τα πιο γνωστά party islands της Μεσογείου, «η ελληνική εκδοχή της Ίμπιζα», όπως γράφει. 

Και για ποιόν λόγο ξεκινά από τη Μύκονο; Για την αντιδιαστολή.

Το δημοσίευμα -που αναφέρεται στα Κουφονήσια ως τα λιγότερο γνωστά νησιά, πιθανώς λαμβάνοντας υπόψιν το διεθνές αναγνωστικό κοινό- εξηγεί ότι, το χαμηλό προφίλ τους έχει σχέση με το γεγονός ότι οι γειτονικές Μύκονος και Νάξος έχουν εύκολη πρόσβαση και είναι ανεπτυγμένες τουριστικά.

Ads

image

Ο Ιndependent συστήνει κατ’ αρχάς τα νησιά, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα σύμπλεγμα τριών νήσων, με σημείο αναφοράς το Πάνω Κουφονήσι όπου βρίσκεται η Χώρα.

image

Αναφέρεται στο Κάτω Κουφονήσι, το «πιο ανεμοδαρμένο και απεριποίητο, αλλά ελκυστικό» και για την Κέρο, το (ακατοίκητο) μικρότερο από τα τρία νησιά, ενώ κάνει ένα σύντομο πέρασμα στην ιστορία τους, ξεκινώντας  από τους αρχαίους χρόνους, συνεχίζοντας στην περίοδο του Μεσαίωνα και φτάνοντας μέχρι την εποχή των πολέμων μεταξύ Βενετίας και Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, με ειδική αναφορά στην στρατηγικής σημασίας θέση τους και τη σχέση τους με τους πειρατές.

image

Ο Ιndependent σημειώνει ότι, το μεγάλο δέλεαρ είναι οι εκπληκτικές παραλίες τους -που «είναι απολαυστικό θέαμα», με τα καθαρά νερά που μοιάζουν σαν πισίνα, τις αμμουδιές, τους λίγους δρόμους με την ακόμη πιο λιγοστή κίνηση, τα καραβάκια που μπορούν να φτάσουν στα κρυφά λιμανάκια, τις θαλάσσιες σπηλιές, όλα αυτά για τα οποία, όπως γράφει, Μύκονος και Ίμπιζα μπορούν κάλλιστα να ζηλέψουν…

image