Αν και μετά την προσωρινή υπαναχώρηση της κυβέρνησης για τα Θρησκευτικά στα σχολεία, μέχρι να τυπωθούν νέα βιβλία,   φάνηκε να βγαίνει λευκός καπνός μεταξύ του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου και του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, ο «ιερός πόλεμος» καλά κρατεί.

Ads

Στην αποκλειστική συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου στον Αλέξη Παπαχελά που θα προβληθεί σήμερα από τον ΣΚΑΙ, ο κ. Ιερώνυμος αναφέρεται επισταμένως στον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη στον απόηχο της αντιπαράθεσης για το μάθημα των θρησκευτικών.

Όπως φαίνεται στο τρέιλερ της εκπομπής ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αποκαλεί «προβληματικό άνθρωπο» τον Νίκο Φίλη, που «άλλα λέει το πρωί κι άλλα το βράδυ».

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη προκαταβολικά ο ο υπουργός Παιδείας κάνει λόγο για «πείσματα» και διαβεβαιώνει ότι «η διαφωνία που έχει προκύψει είναι πολιτική και θεσμική και όχι προσωπική».

Ads

«Την 28η Οκτωβρίου άκουσα τον αρχιεπίσκοπο στον Άη Στράτη να λέει ότι “δεν είναι καιρός για πείσματα και πράγματα που μας έχουν πληγώσει” και ότι “τα προβλήματα πρέπει να λυθούν χωρίς πάθος”. Σήμερα, μαθαίνω ότι σε μια συνέντευξή του, που θα μεταδοθεί το βράδυ, δεν αποφεύγει τον πειρασμό. Δεν σκοπεύω να ακολουθήσω. Δηλώνω υποστηρικτής των όσων είπε στον Άη Στράτη. Άλλωστε, η διαφωνία που έχει προκύψει είναι πολιτική και θεσμική και όχι προσωπική», ήταν το σχόλιο του κ. Φίλη.