Η εκπομπή του tvxs.gr στο Κόκκινο 105.5 «Δέκα τραγούδια για μια είδηση» με τη Φωτεινή Λαμπρίδη, κάνει στάση αυτή την Κυριακή στις 11.00 π.μ. στο θέμα που μας απασχόλησε τη βδομάδα που μας πέρασε.

Ads

Ο διασώστης Ιάσων Αποστολόπουλος έγινε αποδέκτης χιλιάδων μηνυμάτων με περιεχόμενο ρατσιστικό και έντονο το στοιχείο της ρητορικής μίσους εξαιτίας της επιμονής του να διασώζει πρόσφυγες και να επαναλαμβάνει πως η Ελλάδα και η ΕΕ δεν τηρούν τις διεθνείς συμβάσεις με αποτέλεσμα να συνεχίζονται τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στο Αιγαίο και στον ευρύτερο χώρο της μεσογείου.

Παράλληλα στοχοποιήθηκαν για το ίδιο θέμα η ολλανδή δημοσιογράφος Ινγκεμπορντ Μπέχουελ εξαιτίας της ερώτησης προς τον πρωθυπουργό σχετικά με τα push-backs αλλά και η Ναταλία Γερμανού που φιλοξένησε τον Ιάσ. Αποστολόπουλο στην τηλεοπτική εκπομπή που παρουσιάζει. Ταυτόχρονα δημιουργήθηκε ένα κύμα αλληλεγγύης από χρήστες του fb προς τα πρόσωπα που στοχοποιήθηκαν.

Όμως πως φτάσαμε στο να στοχοποιούνται αλληλέγγυοι από στελέχη της κυβέρνησης, δημοσιογράφους και ανώνυμα τρολ; Πως φτάσαμε στο σημείο να μην γίνεται ανεκτή ούτε μια εκπομπή στην ελληνική τηλεόραση με ουμανιστικό περιεχόμενο χωρίς ευθείες επιθέσεις στην κυβέρνηση; Πως θα δημιουργήσουμε τείχος προστασίας στους πρόσφυγες, τις αρχές του ανθρωπιστικού πολιτισμού και σε όποιον-α βάλλεται; 

Ads

Όλα αυτά θα τα συζητήσουμε με τον Ιάσονα και θα επιλέξουμε αντιρατσιστικά τραγούδια από την Billie Holiday έως τον Manu Chao…. 

Ακούστε την ραδιοφωνική εκπομπή του Tvxs.gr με τη Φωτεινή Λαμπρίδη «Δέκα Τραγούδια για μια Είδηση» κάθε Κυριακή στις 11:00. Συντονιστείτε στο «Κόκκινο 105,5» ή ακούστε την διαδικτυακά εδώ