Σε γρίφο για δυνατούς λύτες εξελίσσονται οι πραγματικοί λόγοι που ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να ανακαλέσει την απόφαση για την πιλοτική επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα, την ώρα που η επίσημη ανακοίνωση της πρωθυπουργικής απόφασης έγινε μόλις… το απόγευμα της Τρίτης, ώρες μετά την δημοσιοποίησή της στα ΜΜΕ.

Ads

Κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, είπε σχετικά, ότι τις προηγούμενες εβδομάδες είχε διαμορφωθεί ένα συγκεκριμένο consensus για τα πρωτόκολλα ασφαλείας που θα πρέπει να τηρούνται, ώστε να επιστρέψουν στα γήπεδα και να μπορούν να παρακολουθούν με ασφάλεια τους ποδοσφαιρικούς αγώνες της Super League.

Ωστόσο, με εντολή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακαλείται η εν λόγω απόφαση, «καθώς δεν μπορεί και δεν πρέπει να δοθεί λάθος μήνυμα, τη στιγμή που θα πρέπει υπάρχει απόλυτη εγρήγορση».

Η προηγούμενη εκδοχή για τους λόγους της ανάκλησης της απόφασης ήταν αυτή τουυφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος υποστήριξε, ότι «κατά πλειοψηφία, χτες το απόγευμα (σσ. την Δευτέρα), οι λοιμωξιολόγοι αποφάσισαν να μπει κόσμος στα γήπεδα, αλλά κατόπιν προέκυψαν νέα στοιχεία, καθώς η κατάσταση είναι διαρκώς μεταβαλλόμενη».

Ads

Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με το αφήγημα Αυγενάκη, τα «νέα στοιχεία» προέκυψαν σχεδόν ταυτόχρονα με την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, πάλι την Δευτέρα, ότι ανοίγουν τα γήπεδα.

Τα πράγματα μπλέξανε ακόμη περισσότερο με τις δηλώσεις Πέτσα το πρωί της Τρίτης, ο οποίος εμφανίστηκε να υποστηρίζει την απόφαση επιστροφής στα γήπεδα, παρά το ότι – σύμφωνα με
την εκδοχή Αυγενάκη – η απόφαση άλλαξε από την Δευτέρα και μόλις δύο ώρες πριν γνωστοποιηθεί η απόφαση ανάκλησης από τον Μητσοτάκη…