«Λαγός», ετοιμάζεται να γίνει ο υπόδικος βουλευτής της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός, στρίβειν από ελληνικού εδάφους διά της Ευρωβουλής.

Ads

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο υπόδικος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και νυν υποψήφιος ευρωβουλευτής της ναζιστικής συμμορίας, όταν ερωτήθηκε αν θα είναι ένας ευρωβουλευτής από την Ελλάδα, ένεκα του ότι του έχει επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, απάντησε:

«Θα είμαι ένας ευρωβουλευτής, όπως όλοι. Η ελληνική νομοθεσία μου έδωσε το δικαίωμα να είμαι υποψήφιος και ο Άρειος Πάγος ανακήρυξε τον συνδυασμό που ανήκω. Θα είναι αδιανόητο αν ένας εκλεγμένος ευρωβουλευτής δεν μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του και να πάει στις Βρυξέλλες. Αυτό θα είναι ο ορισμός του φασισμού! Αν εκλεγώ με την ψήφο των Ελλήνων και το θέλημα του Θεού, θα υποβάλλω αίτημα στις αρμόδιες Αρχές με το οποίο θα ζητήσω την άρση των περιοριστικών όρων. Πιστεύω ότι το αυτονόητο είναι πως θα μου επιτραπεί να επισκέπτομαι τις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο για τις συνεδριάσεις. Θα είναι τρομακτικό και πλήγμα για τη Δημοκρατία ένας εκλεγμένος ευρωβουλευτής να μη μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του.»

Με τη δήλωση του αυτή, ο Λαγός επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος ξήλωσε όλα τα «δυνατά» ονόματα από το ευρωψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να «φυγαδευτεί» ο Γιάννης Λαγός στις Βρυξέλλες.

Ads