Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε πως θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση.

Ads

Όπως είπε σε παρέμβασή του στη συζήτηση του νομοσχεδίου στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής “εγώ θα καταψηφίσω το νομοσχέδιο ανεξαρτήτως του τι θα κάνει το κόμμα μου”. 

Ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε πως ο πρώτος λόγος που θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο είναι ότι πρόκειται περί ενός επικοινωνιακού τεχνάσματος, αφού τα ποσά για την βοήθεια των πολιτών είναι «ψίχουλα» ενώ για να υλοποιηθούν οι ρυθμίσεις απαιτείται η έκδοση κοινών υπουργικών αποφάσεων, κάτι που προϋποθέτει τουλάχιστον έξι μήνες, με βάση την εμπειρία.

Ο δεύτερος λόγος συνέχισε, είναι το Κεφάλαιο 2 του νομοσχεδίου, για την οργάνωση της κυβέρνησης, το οποίο αφενός θα έπρεπε να έρθει ως ξεχωριστό και αφετέρου είναι «καταφανώς αντισυνταγματικό» καθώς δεν διαχωρίζονται σε αυτό οι εξουσίες, της βασικής διάκρισης του πολιτεύματός μας. «Πρέπει να τεκμηριώσετε γιατί στο πρώτο νομοσχέδιο της κυβερνήσεως εθνικής σωτηρίας πρέπει να μπει ένα κεφάλαιο το οποίο δημιουργεί μια Αρχή που μόνο σε καθεστώτα τύπου Τσάβες συναντάται και σε κανένα δυτικό κράτος», πρόσθεσε.

Ads