Σε «εμφύλιο» παραπέμπει πλέον η κλιμάκωση της εσωκομματικής «κόντρας» στην αξιωματική αντιπολίτευση, με «φόντο» τις εξελίξεις στο σκάνδαλο Novartis.

Ads

Το τελευταίο «θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε κατά την κοπή της πίτας του πολιτικού γραφείου του ‘Αδωνι Γεωργιάδη,  λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη της εμπλοκής του στο σκάνδαλο Novartis, αφού είναι ένας εκ των οκτώ πρώην υπουργών που θα διερευνηθούν για χρηματισμό και απιστία.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κατά την ομιλία του μεταξύ άλλων είπε: «Από το συλλαλητήριο έλειψε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. Όμως, ήταν εκεί και μίλησε ο επόμενος Γιώργος Πατούλης».

«Κάποιος αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας»…

Ads

Αυτή η αναρμόδια απόδοση… του «χρίσματος» υποψηφιότητας προκάλεσε σύμφωνα με πληροφορίες την οργή του περιβάλλοντος του Κυριάκου Μητσοτάκη αφού δεν υπάρχει επίσημη θέση επί του θέματος.

Χαρακτηριστική του «βρασμού» έναντι του ‘Αδωνι Γεωργιάδη είναι η σφοδρή αντίδραση του πρώην υπουργού της ΝΔ, Ευάγγελου Αντώναρου, ο οποίος έγραψε στο facebook:

«Δεν ξέρω αν είναι σωστή η είδηση. Αλλά κάπου διάβασα ότι κάποιος αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας — που αποκλείεται να είναι ο μετρημένος Κωστής Χατζηδάκης — συνεχάρη κάποιον προκαταβολικά επειδή λέει θα είναι ο επόμενος δήμαρχος Αθηναίων. Τώρα που το σκέφτομαι, δεν μπορεί. Λάθος θα είναι. Γιατί, αν θυμάμαι καλά ο Πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει δώσει μέχρι στιγμής κανένα χρίσμα. Επίσημο η ανεπίσημο. Εκτός κι εάν ο εν λόγω αντιπρόεδρος — που μου διαφεύγει αυτή τη στιγμη το όνομα του — έχει (αυτο)εξουσιοδοτηθεί να παίρνει ο ίδιος τέτοιες αποφάσεις».