Συμπαραστάτη τον Αδωνι Γεωργιάδη βρήκε στις ακραίες απόψεις του o ραβίνος Μορντεχάι Φριζής, το βίντεο του οποίου με τη σφοδρή επίθεση και τους βαρείς χαρακτηρισμούς εναντίον των μελών της ομάδας του Ρουβίκωνα προκάλεσε αντιδράσεις.

Ads

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο Άδωνις Γεωργιάδης έγραψε ότι το θεωρεί «άψογο». 

Υπενθυμίζεται ότι ο ραβίνος Μορντεχάι Φριζής είχε εξαπολύσει σφοδρή επίθεση με βαρείς χαρακτηρισμούς κατά της οργάνωσης Ρουβίκωνας αποκαλώντας τους «αναρχοάπλυτους, θρασύδειλους, βρωμερούς τυπάκους και τύπισσες» και απειλώντας τους ότι οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ τους έχουν ήδη φακελωμένους. «Αναρχοκουμούνια, σας φτύνουμε και τον Μαρξ, τον προδότη τον Εβραίο αντισημίτη, σας φτύνουμε και τον Μπακούνιν» έλεγε μεταξύ άλλων στο «διάγγελμά» του ο ραβίνος.

Οι δηλώσεις του ραβίνουν προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, ενώ αποδοκιμάστηκαν από το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος ακόμη και επίσημα από το Ισραήλ, μέσω της πρεσβείας του. Μετά από αυτό ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναγκάστηκε να σβήσει το εν λόγω tweet με το οποίο επιδοκίμαζε τις απόψεις του Ραβίνου. 

Ads

image

Παπαδημούλης: Ανεξίτηλη ντροπή το tweet Γεωργιάδη για τον ακραίο Ραβίνο

Σε υψηλούς τόνους σχολιάζει ο Δημήτρης Παπαδημούλης το γεγονός ότι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, έσπευσε να χαρακτηρίσει με ανάρτησή του στο Twitter ως «άψογο» ένα βίντεο του «ακραίου ραβίνου Μορντεχάι Φριζή».

Ο κ. Παπαδημούλης επισημαίνει ότι ο κ. Γεωργιάδης έσβησε στη συνέχεια την ανάρτησή του αυτή, για να σχολιάσει ότι «η ντροπή όμως, είναι ανεξίτηλη».

Συγκεκριμένα ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβολίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει με ανάρτησή του στο Twitter:

«Ακόμη κ η Πρεσβεία του Ισραήλ διαχώρισε τη θέση της από το βίντεο του ακραίου Ραβίνου Μορντεχάι Φριζή. Αυτό που ο @AdonisGeorgiadi, «προσωπική επιλογή» του @kmitsotakis, αποθέωσε ως «άψογο». Ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ, έσβησε εκ των υστέρων το τουί. Η ντροπή όμως, είναι ανεξίτηλη…».

Αποδοκιμάζει και η πρεσβεία του Ισραήλ

Ο λόγος του ραβίνου δεν έτυχε της έγκρισης ούτε της πρεσβείας του Ισραήλ, η οποία καταδίκασε το κήρυγμα.

Η ανακοίνωση της πρεσβείας του Ισραήλ αναφέρει:

«Ο Ραβίνος Μορντεχάι Φριζής (Mordechai Frizis), ο οποίος διαμένει στο Ισραήλ, ανάρτησε πρόσφατα ακραίες δηλώσεις στο youtube σχετικά με την επίθεση με μπογιές εναντίον της Πρεσβείας του Ισραήλ την περασμένη εβδομάδα για την οποία η οργάνωση Ρουβίκωνας ανέλαβε την πλήρη ευθύνη.

Η Πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα αποδοκιμάζει την ακραία ανακοίνωση του Ραβίνου Φριζή και δηλώνει ξεκάθαρα ότι πρόκειται για την δική του προσωπική άποψη η οποία ουδεμία σχέση έχει με την επίσημη θέση της Πρεσβείας.»

Ακολούθησε το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος που με δήλωση του χαρακτήρισε «απαράδεκτες και προκλητικές» τις δηλώσεις Φριζή σημειώνοντας ότι «οι ακραίες αυτές απόψεις, άλλωστε, που δεν συνάδουν με τις αξίες της Εβραϊκής θρησκείας, ήταν και ένας από τους λόγους για τους οποίους δεν μπόρεσε να παραμείνει ούτε στην Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, όπου υπηρέτησε για κάποιο μικρό διάστημα».