Μία αποστροφή του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου στάθηκε ικανή για να παρέμβει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, την ώρα που οι βουλευτές του Κομμουνιστικού Κόμματος διαμαρτύρονταν έντονα.

Ads

Όλα ξεκίνησαν όταν ο υπουργός Παιδείας ανέφερε από το βήμα της Βουλής ότι «ο γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος είπε, επί λέξει, (ότι) το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν έχουμε Γ Λυκείου, άρα αναγνωρίζει ότι δεν έχουμε, απλώς δεν το θεωρεί πρόβλημα».

Τότε ο βουλευτής του ΚΚΕ ανέβηκε και αυτός στο βήμα της Βουλής και αφού τον κατηγόρησε ότι είναι «μάστορας στη διαστρέβλωση», στη συνέχεια του έδωσε το σημερινό φύλλο του «Ριζοσπάστη» που δημοσιεύει ολόκληρη την ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα στη Βουλή. Στη συνέχεια ζήτησε από τον υπουργό Παιδείας να διαβάσει ολόκληρο το σχετικό απόσπασμα, λέγοντας «διαβάστε τι είπε ο γραμματέας του Κόμματος, όλο, όχι αυτά που σημειώνετε».

«Κύριε Παφίλη μπαίνετε και εσείς στην εύκολη κουλτούρα της εικόνας κάτι που είναι πολύ προσφιλές στη ΝΔ», ήταν το σχόλιο του κ. Γαβρόγλου, και όλα αυτά την ώρα που ο κοινοβολευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ τον καλούσε να διαβάσει ολόκληρο το σχετικό απόσπασμα.«Τουλάχιστον δεν έχω κατηγορηθεί ότι είμαι και αδιάβαστος, ακόμα» σημείωσε στη συνέχεια ο υπουργός.

«Εγώ σημείωσα ακριβώς αυτό που είπα και υπόσχομαι, έναντι όλων των συναδέλφων, εάν τυχόν ακούσω τα Πρακτικά, τη φωνή, και δω ότι είναι αυτό που λέω θα βγω να καταγγείλω αυτό (σ.σ: το δημοσίευμα της εφημερίδας). Αν τυχόν εγώ κάνω λάθος θα ζητήσω συγγνώμη. Δεν θα ζητήσω εκ των προτέρων γιατί ξέρω ότι η εφημερίδα αυτή δημοσιεύει ό,τι συμφέρει τον λαό επίσης» πρόσθεσε.

Ads

Τότε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κομμουνιστικού κόμματος ζήτησε να προσκομιστούν τα πρακτικά της Βουλής, με τον Κώστα Γαβρόγλου να λέει:  «Εμ, αυτό δεν είναι; Χρόνια τώρα, δεν είναι καινούργιο».

Παρόλα αυτά ο Θανάσης Παφίλης εξακολουθούσε να ζητά τα πρακτικά.