Με τρεις αναρτήσεις του ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή του στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, τόσο ως προς τη χρονική στιγμή που γίνεται όσο και ως προς τους όρους που έχουν καθοριστεί.

Ads

Από το Μέγαρο Μαξίμου δεν υπάρχει απολύτως καμία αντίδραση, ενώ τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ δείχνουν πλήρη αδιαφορία, παρόλο που ο Γ. Κύρτσος δεν διατυπώνει άποψη πολύ διαφορετική από αυτή της αντιπολίτευσης, με την έννοια ότι παίρνει σαφή θέση εναντίον της μείωσης του ποσοστού του Δημοσίου στη ΔΕΗ.

Εχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι ο ευρωβουλευτής της ΝΔ έχει ασκήσει επίμονη και σοβαρή κριτική στη διαχείριση της πανδημίας, η οποία επίσης αγνοήθηκε.

Ο ίδιος διέψευσε πληροφορίες ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει τη ΝΔ αλλά δεν έβαλε νερό στο κρασί του σε σχέση με τις επιφυλάξεις του για κεντρικές κυβερνητικές επιλογές, παρά τις οχλήσεις που, σύμφωνα με πληροφορίες, του έχουν γίνει.

Ads

Η αντίδραση του Γ. Κύρτσου έχει ενδιαφέρον, πέρα από όλα τα άλλα, και γιατί δείχνει την απουσία οποιουδήποτε διαλόγου ακόμη και στο εσωτερικό της ΝΔ πριν από μια τόσο στρατηγικής σημασίας απόφαση όπως είναι η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Οι αναρτήσεις του Γ. Κύρτσου για τη ΔΕΗ: