Μετά τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι, και ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δώρισε μια γραβάτα στον Αλέξη Τσίπρα κατά την υποδοχή του Έλληνα πρωθυπουργού στο Προεδρικό Μέγαρο στην Άγκυρα. 

Ads

Στον Ματέο Ρέντσι, ο Αλέξης Τσίπρας είχε υποσχεθεί πως θα την φορέσει όταν ρυθμιστεί το ζήτημα του χρέους, στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε πως θα φορέσει το δώρο του, όταν θα πάνε μαζί στην Κύπρο μετά την επίλυση του Κυπριακού.

Κατά τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την τρομοκρατία και προσφυγικό, ωστόσο δεν υπήρξε κάποια σχετική ανακοίνωση. Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου. Ο Έλληνας και ο Τούρκος πρωθυπουργός εξήγγειλαν τεχνική συνεργασία των δύο ακτοφυλακών στο Αιγαίο και τριμερή συνάντηση Ελλάδας – Τουρκίας – Γερμανίας. Σε «παράθυρο ευκαιρίας» για λύση στο κυπριακό αναφέρθηκαν οι δύο πρωθυπουργοί.

Ο πρωθυπουργός το βράδυ της Τετάρτης συναντήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Άγκυρας πρώτα με τον ηγέτη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και αργότερα με τη συμπρόεδρο του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των λαών Φιγκέν Γιουκσέκνταγ, ολοκληρώνοντας τις επαφές του στην τουρκική πρωτεύουσα.

Ads