Στο σημαντικό έργο που επιτελεί ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας σε θρησκευτικό, αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας Αναστάσιο.

Ads

«Παρακολουθούμε πάντοτε πολύ στενά και με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το έργο της Αλβανικής Εκκλησίας για το ποίμνιο σας και για τον Αλβανικό λαό» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας. 

«Είναι ένα έργο που, πέραν της προσπάθειας ανοικοδομήσεως των ναών στην Αλβανία μετά το 1991, περιλαμβάνει και πολύ ουσιώδεις κοινωνικές πρωτοβουλίες, στον τομέα της παιδείας, της υγείας, της αγροτικής ανάπτυξης, της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς της οικολογικής προστασίας» σημείωσε.  

«Παρακολουθούμε και τον παρηγορητικό σας ρόλο», είπε ακόμη ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι συναντά τον Αρχιεπίσκοπο σε μια δύσκολη στιγμή για τον τόπο, για μπορέσει να σταθεί στα πόδια του και να καταφέρει ο λαός να ατενίσει με ελπίδα το μέλλον.

Ads

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος ευχήθηκε στον Πρωθυπουργό να έχει φώτιση για κριτική σκέψη και δύναμη για σωστές αποφάσεις και αναφέρθηκε στη φράση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη «εμείς οι Έλληνες είμαστε τρελοί, αλλά έχουμε θεό φρόνιμο», ο οποίος επεμβαίνει στις δύσκολες στιγμές.

«Εύχομαι ο Θεός να σας χαρίζει διορατική σοφία για να προχωρείτε σε σωστές ενέργειες», είπε εν συνεχεία ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας στον Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας ότι στις κρίσιμες στιγμές έρχεται μια άλλη σπίθα που ανοίγει ένα δρόμο. «Αυτό που θέλει ο κόσμος είναι αλήθεια, αγάπη και δημιουργικές δουλειές» είπε ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος.