«Εξαπατημένος» δήλωσε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης για τη «λίστα Λαγκάρντ» μιλώντας το πρωί της Παρασκευής σε εκδήλωση του Συλλόγου Αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και της Περιφέρειας Αττικής για τη διοικητική μεταρρύθμιση. Παράλληλα υπαινίχθηκε πως ενδέχεται να δεδομένα της λίστας να έχουν. «Ποιος θα δεχθεί ότι (σ.σ. η «λίστα») έχει τα πραγματικά δεδομένα, αυτά που είχε κατά τη διάρκεια της εξωθεσμικής διαδρομής της», δήλωσε.

Ads

 
Ο Γιάννης Ραγκούσης, που αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τους χειρισμούς Βενιζέλου  σχετικά με τη «λίστα Λαγκάρντ», τόνισε πως «είναι πολύ εύκολο να γίνονται οριζόντιες περικοπές στα συνήθη υποζύγια και ορισμένοι με απίστευτη υποκρισία να ισχυρίζονται ότι είχαν στα χέρια τους τη λίστα των μεγαλοκαταθετών»
 
Παράλληλα επισήμανε ότι η «λίστα» θα έπρεπε πάση θυσία να αξιοποιηθεί, ενώ κατηγόρησε τους πρώην υπουργούς Οικονομικών επισημαίνοντας ότι «απεκρύβη από τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου».
 
Ο πρώην υπουργός ανέφερε ότι το πολτικό σύστημα «καταρρέει γιατί είναι και άδικο και όχι ηθικό». «Το πολιτικό κατεστημένο ζει και βασιλεύει», τόνισε, προσθέτοντας ότι «κατέχει τη μοναδικότητα στην τεχνογνωσία άλλα να λέει και άλλα να πράττει και επιτρέπει τη διεξαγωγή ενός ασύμμετρου πολέμου ενάντια σε κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια».
 
Επιπλέον εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Σαμαρά τονίζοντας ότι  «τις πρώτες 100 ημέρες της κυβέρνησης πλην ελαχίστων εξαιρέσεων δεν έχει γίνει τίποτα. Σε εξέλιξη βρίσκονται πολιτικές αντιμεταρρύθμισης ενώ έπρεπε να γίνουν καίριες, κρίσιμες αλλαγές»
 
Ο Γιάννης Ραγκούσης τάχθηκε υπέρ της «άρσης της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων». «Το κράτος χρεοκόπησε», είπε, «γιατί κατέρρευσε το κράτος πρόνοιας». «Οι 5 μεγάλες κατηγορίες υπαλλήλων είναι στα υπουργεία Παιδείας, Άμυνας, Υγείας, Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης και είναι τόσοι, (470.000) όσοι οι συνταξιούχοι κάτω των 60 ετών», σημείωσε.