Στην ανάκληση συγκεκριμένων παρτίδων από δύο σοκολάτες προχωρά ο ΕΦΕΤ, λόγω εντοπισμού ουσίας πάνω από το νομοθετικό όριο.

Ads

Η απόφαση για την ανάκληση αφορά παρτίδες συγκεκριμένων τύπων της σοκολάτας «CACHET», ενώ σε εξέλιξη είναι οι σχετικοί έλεγχοι. Ο ΕΦΕΤ καλεί όσους έχουν προμηθευτεί τα συγκεκριμένα προϊόντα να μην τα καταναλώσουν.

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές, για τη διακίνηση από τη βελγική εταιρεία «Kim’s Chocolates NV» στην ελληνική αγορά βιολογικών σοκολατών, που για την παρασκευή τους χρησιμοποιήθηκαν αμύγδαλα, στα οποία ανιχνεύτηκε αφλατοξίνη Β1 και άθροισμα αφλατοξινών σε συγκεντρώσεις που υπερβαίνουν τα ανώτατα νομοθετικά όρια.

Η ανάκληση αφορά τα προϊόντα:

– «Σοκολάτα μαύρη αμύγδαλο 72% κακάο» με εμπορική ονομασία «CACHET» σε συσκευασία των 100g, με αριθμό παρτίδας 22343 και ημερομηνία ελάχιστης  διατηρησιμότητας 09/03/2024.

Ads

image

– «Σοκολάτα μαύρη κεράσι αμύγδαλο 57% κακάο» με εμπορική ονομασία  «CACHET» σε συσκευασία των 100g, με αριθμό παρτίδας 22302 και ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 29/01/2024.

image