Να παραδώσει υπόμνημα στον Αλέξη Τσίπρα και να αποχωρήσει αποφάσισε ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, επιλέγοντας να βρίσκεται έξω από το συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση, στο Παλλεσβιακό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας.

Ads

Ο δήμαρχος κάλεσε και τους επτά αντιδημάρχους να πράξουν το ίδιο.

Στο μεταξύ, καθολική είναι από το πρωί η συμμετοχή στην απεργία που κήρυξαν οι επαγγελματικοί φορείς του νησιού, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάργηση των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου που διατηρούν ακόμα χαμηλό ποσοστό ως αντιστάθμισμα στις επιπτώσεις από τις συνεχιζόμενες προσφυγικές ροές. Επίσης το Συντονιστικό όργανο των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων της Λέσβου διαμαρτύρεται «για την αθέτηση των υποσχέσεων για την αποσυμφόρηση του νησιού από το μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών» όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το συλλαλητήριο οργανώνεται στην πλατεία Σαπφούς, ενώ συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αποκλείοντας την πρόσβαση στη ΓΓ Αιγαίου από τα βόρεια, έχουν προγραμματίσει οι κάτοικοι των χωριών κοντά στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας. Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι έχουν προγραμματίσει πορείες προς τη Γενική Γραμματεία.

Ads