Ο Βασίλης Δημάκης σταματά την απεργία δίψας και μεταφέρεται στο νοσοκομείο καθώς του δόθηκαν από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου ΔΙκαιοσύνης κο Δουλάμη διαβεβαιώσεις ότι θα έχει άμεσα πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο.

Ads

«Μόλις εκτιμηθεί η κατάστασή του και είναι καλύτερα, θα κάνει δηλώσεις» όπως ανακοίνωσε μέσω Facebook η δικηγόρος του Ηλέκτρα Κούτρα. Να πούμε πως αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η διαδήλωση υπέρ του από συλλογικότητες, ενώ έντονη πίεση ασκήθηκε από τον τύπο, από τις υπογραφές που μαζεύτηκαν αλλά και από την ερώτηση των 22 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τον κο Κοντονή καθώς και τις αναρτήσεις βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, από χθες το βράδυ υπήρχε έντονη κινητικότητα. Μαθαίναμε  από ομάδες κρατουμένων που κάνουν σχετική διαπραγμάτευση, πως ο εισαγγελέας είχε την πρόθεση κατά τη σημερινή του συνάντηση με τον Β. Δημάκη να του ζητήσει να κάνει αίτημα για έκτακτη εκπαιδευτική άδεια προκειμένου να την εγκρίνει ο ίδιος και να λήξει αίσια η υπόθεση.

Ο εισαγγελέας επισκέφτηκε τον κρατούμενο σήμερα Σάββατο και σύμφωνα με τη δικηγόρο του Ηλέκτρα Κούτρα, δεν εγγυήθηκε τίποτα, αντιθέτως προσπάθησε να τον πείσει να σταματήσει την απεργία πείνας και δίψας με διάφορα επιχειρήματα  τα οποία ο Δημάκης αντέκρουσε.  Του δήλωσε πως αν συνεχίσει θα προχωρήσει σε αναγκαστική σίτιση, καθώς «αν πεθάνεις, θα πρέπει να παραιτηθώ». Ο Βασίλης  Δημάκης απάντησε ότι από την αντίσταση που θα προβάλλει αν επιχειρήσουν κάτι τέτοιο θα φύγει έτσι κι αλλιώς επί τόπου, όπως ενημερώνει η δικηγόρος του.

Ads

Επικοινωνήσαμε με την δικηγόρο του Ηλέκτρα Κούτρα η οποία μας ενημέρωσε πως ο κρατούμενος έχει ήδη κάνει αίτημα για έκτακτη εκπαιδευτική άδεια και πως είναι στο χέρι του εισαγγελέα ανά πάσα στιγμή να το κάνει δεκτό.

«Για να βγει ο Βασίλης από την απεργία θα αρκούσε μία επίσημη διαβεβαίωση ότι θα γίνει δεκτό το αίτημά του άμεσα για να πάει στο πανεπιστήμιο. Κάτι τέτοιο δεν έγινε. Ο εισαγγελέας είπε ότι θα το δει από Δευτέρα εάν σταματήσει την απεργία πείνας ο Βασίλης» λέει η Ηλέκτρα Κούτρα η οποία δημοσίευσε επίσης το νέο αίτημα για έκτακτη άδεια «… για να μην επικρατεί σύγχυση σε σχέση με το αν το έχουμε ζητήσει ή όχι». Τελικά στο παρά πέντε  της αντοχής του Δημάκη υπήρξε πολιτική πρωτοβουλία από το υπουργείο, το οποίο μέσω διάφορων ανακοινώσεων ένιπτε μέχρι πρόσφατα τας χείρας του.