Δεν έφταναν τα σοβαρά προβλήματα οργάνωσης και λειτουργίας που έχει η ΕΥΠ μετά την υπαγωγή της στο «επιτελικό κράτος», τώρα έχει να αντιμετωπίσει και τον κοροναϊό, αντί να παράσχει πληροφόρηση σε μια κρίσιμη στιγμή αντιμετώπισης της πανδημίας, που η εθνική ασφάλεια απαιτεί απόλυτη ετοιμότητα. 

Ads

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, τρία κρούσματα του κοροναϊού έχουν σημειωθεί σε πράκτορες της ΕΥΠ και μάλιστα σε νευραλγικές υπηρεσίες. Το ένα κρούσμα καταγράφηκε σε στέλεχος της Υπηρεσίας στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας, που έθεσε σε καραντίνα όλο το σταθμό. 

Άλλα τρία κρούσματα καταγράφονται στο σταθμό της ΕΥΠ στην Κύπρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ένα κρούσμα νοσηλεύεται σε νοσοκομείο και η πιθανότερη αιτία μόλυνσης είναι η σίτιση στη Λέσχη της Εθνικής Φρουράς, στη Λευκωσία.  Αποτέλεσμα  είναι να έχουν τεθεί σε καραντίνα πολύ περισσότεροι πράκτορες και ο σταθμός να υπολειτουργεί, αφού απολυμάνθηκε. 

Θα μπορούσε να θεωρηθεί κακή τύχη, αν δεν υπήρχαν πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές ότι υπήρξε σημαντική αμέλεια στη λήψη μέτρων προφύλαξης και ύπαρξης μέσων ατομικής προστασίας καθώς και οδηγιών από τα στελέχη που ήταν επιφορτισμένα με την ασφάλεια του προσωπικού. 

Ads

Ο κοροναϊός χτυπάει τελικά ακόμη και στις υπηρεσίες πληροφοριών, αν είναι απρόσεκτες. Όμως μια απρόσεκτη υπηρεσία πληροφοριών εν μέσω κρίσης, δεν ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας, σίγουρα.