Για λίγες ώρες επέστρεψε στη ΝΔ ο ακροδεξιός δήμαρχος Άργους, Δ. Καμπόσος, που είχε διαγραφεί μετά από αντισημιτικό παραλήρημα. Το παρασκήνιο γύρω από αυτό το «μπες-βγες» είναι ενδεικτικό εύθραυστων ισορροπιών στο εσωτερικό της ΝΔ.

Ads

Την Κυριακή ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, με γνωστό αντισημιτικό παρελθόν, επισκέφθηκε το Άργος για τα αποκαλυπτήρια του μνημείου του Ολοκαυτώματος που, με σκεπτικό εξίσωσης ναζί και Τούρκων, φτιάχτηκε για τους Έλληνες Εβραίους (Ρωμανιώτες) και για τους Πόντιους και για τους Μικρασιάτες.

Την Τρίτη ο Δήμαρχος Αργους κατάφερε να βρεθεί κοντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη που επισκέφθηκε την Τρίπολη, με τη βοήθεια του βουλευτή της ΝΔ και πρώην υφυπουργού Κ. Βλάση.

Η συνέχεια δόθηκε με μια ανάρτηση του Δ. Καμπόσου στο facebook-προαναγγελία της επιστροφής του στη ΝΔ: “Στις δημοτικές εκλογές ως δήμαρχος με το χρίσμα της Ν. Δημοκρατίας από το 2011 ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΧΩΡΙΣΑ ΚΑΝΕΝΑ ΔΗΜΟΤΗ ΜΑΣ τώρα που ο πρόεδρος του κόμματος και πρωθυπουργός ετοιμάζει την άρση της διαγραφής μου, συνεχίζουμε πάλι όλοι μαζί, χωρίς να αλλάζει τίποτα, απλά και τυπικά επιστρέφω πάλι στο πολιτικό μου σπίτι απ’ όπου ουσιαστικά, δεν έλειψα ποτέ”.

Ads

Ακολούθησαν αντιδράσεις από τους μετριοπαθέστερους της ΝΔ και τελικά έγινε διαρροή από το Μέγαρο Μαξίμου ότι «δεν υπάρχει καμία επιστροφή Καμπόσου», «αν είναι δυνατόν ποτέ ο Πρωθυπουργός να ανακοίνωνε στο αυτί του οιουδήποτε ότι επιστρέφει».

Μάλιστα έγινε γνωστό ότι υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια τόσο σε κυβερνητικά όσο και σε κομματικά κλιμάκια για τον τρόπο που χειρίστηκαν το ζήτημα και ο δήμαρχος Άργους και ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης.

Με τον τρόπο αυτό, υποδείχθηκε ως υπαίτιος της γκάφας ο Βλάσης για να φύγουν τα φώτα πάνω από τον Βορίδη, που έχει πολύ μεγαλύτερο εκτόπισμα στο εσωτερικό της ΝΔ.

Για τον υπουργό Εσωτερικών δεν αρθρώνεται ούτε λέξη από το Μέγαρο Μαξίμου ενώ ούτε ο ίδιος εξήγησε γιατί επέλεξε να παραβρεθεί στο Άργος για να τιμήσει μια αμφιλεγόμενη πρωτοβουλία του Δ. Καμπόσου, ο οποίος είχε διαγραφεί από τη ΝΔ όταν επιτέθηκε στον Γ. Μπουτάρη ως δήμαρχος που φορά “καπελάκι” (εβραϊκό) σε αντίθεση με τον ίδιο που δεν φορά.