Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για το προσωπικό αν κρίνει κανείς από την πρωτοχρονιάτικη πίτα, η οποία θα κοστίσει…. 12.000 ευρώ.

Ads

Το Υπουργείο ενέκρινε τη σχετική δέσμευση της δαπάνης για την εκδήλωση πρωτοχρονιάτικης πίτας του προσωπικού και των στελεχών και την ανάρτησε στη Διαύγεια. 

Συγκεκριμένα στη σχετική απόφαση αναφέρεται: «Εγκρίνουμε την δέσμευση πίστωσης ύψους ( 12.000,00 €) δώδεκα χιλιάδες Ευρώ για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του Προϋπολογισμού εξόδων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ειδικός φορέας 1029 – 101. – 0000000 , Λογαριασμός 2420906001- οικ. έτους 2020 για την “ΚΑΛΥΨΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΑΑΤ ΟΙΚ. ΕΤΟΥΣ 2020». 

Οι εποχές των μνημονίων είναι παρελθόν, το κράτος επέστρεψε στους «νόμιμους ιδιοκτήτες» του και φαίνεται απολύτως φυσιολογικό να ξοδεύει 12.000 ευρώ για την πίτα των υπαλλήλων του. Το σύνθημα είχε δώσει λίγες ημέρες νωρίτερα ένα άλλο γαλάζιο στέλεχος, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος ξοδεύοντας 20.000 ευρώ για ένα γραφείο στο χώρο υποδοχής πολιτών, «βροντοφώναξε» στην καταγγελία του συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφέρειας για την προκλητική αγορά: «Όχι στη μιζέρια και τον λαϊκισμό».

Ads

image

Την εξωφρενική δαπάνη σχολίασε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ολυμπία Τελιγιορίδου, δίνοντας και το μέγεθος της σπατάλης. Σε ανάρτησή της στο Facebook έγραψε χαρακτηριστικά: «Απίστευτα πράγματα. Πέρσι στο γραφείο μου στο ΥΠΑΑΤ κόψαμε βασιλόπιτα που στοίχισε 30 ευρώ και φυσικά τα πλήρωσα από την τσέπη μου. Φέτος η πρωτοχρονιάτικη πίτα στο ΥΠΑΑΤ στοίχισε 12.000 ευρώ!!! 12.000 ευρώ!!! Το επιτελικό κράτος εν δράσει!!!».

Η απάντηση του υπουργείου

Απαντώντας πηγές του υπουργού κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ για μικροπολιτική ελλείψει αντιπολιτευτικών θέσεων και για έλλειψη κατανόησης ότι η εκδήλωση είναι μια «ελάχιστη προσφορά» για τους εργαζόμενους «που μοχθούν καθημερινά για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της χώρας μας». 

Πιο συγκεκριμένα οι πηγές του ΥΠΑΑΤ, που μιλούν στο Πρώτο Θέμα αναφέρουν: «δεν έχει τέλος η κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, ελλείψει αντιπολιτευτικών θέσεων και επιχειρημάτων, χρησιμοποιεί ακόμη και ατυχείς δηλώσεις μικρομεσαίων στελεχών του, για να κάνει μικροπολιτική. Χαρακτηριστική περίπτωση, η προσπάθεια της τέως υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Ολυμπίας Τελιγιορίδου, η οποία, με ανάρτηση στο προφίλ της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, έφτασε στο σημείο να συγκρίνει την πίτα που έκοψε στο γραφείο της με τους λιγοστούς συνεργάτες της και η οποία κόστισε, όπως υποστηρίζει, 30 ευρώ, με την πρωτοβουλία της νυν ηγεσίας του υπουργείου να διοργανώσει εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας, προσκαλώντας τους 750 υπαλλήλους του υπουργείου απ’ όλη την Αττική μαζί με τα παιδιά τους».

Κατόπιν η εφημερίδα αναφέρει ότι σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, τα 12.000 ευρώ που εγκρίθηκαν για τη συγκεκριμένη εκδήλωση αντιστοιχούν σε 16 ευρώ ανά προσκεκλημένο εργαζόμενο, ένα ποσό το οποίο κύκλοι του υπουργείου χαρακτηρίζουν «ελάχιστη προσφορά για όλους αυτούς τους ανθρώπους, που μοχθούν καθημερινά για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της χώρας μας». Μάλιστα τονίζουν ότι «κατ’ αυτόν τον τρόπο και ελλείψει δημοσιονομικής δυνατότητας, αποδίδονται οφειλόμενα προς τους εργαζόμενους». Προσθέτουν τέλος ότι «η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο ενίσχυσης του πνεύματος συνεργατικότητας που αποδεδειγμένα προωθεί ο υπουργός, Μάκης Βορίδης». 

Τα παραπάνω δεν έμειναν ασχολίαστα από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπία Τελιγιορίδου, η οποία σχολίασε μέσω facebook: