Ο ηγέτης… θυσιάζει εαυτόν και αποχωρεί μεν, έως τότε όμως σπεύδει – για παν ενδεχόμενο (;) – να καθαρίσει το κόμμα από παπανδρεϊκούς, γεννηματικούς και φιλοσυριζαίους.

Ads

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος έχει προαναγγείλει ότι θα ανοίξει (τον Μάιο) θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ φροντίζει πριν να κόψει ανεπιθύμητους και «αντιπάλους» από την κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος.

Αιφνιδιαστικά και άνευ αιτιολόγησης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος «έκοψε» μετά τις εκλογές από την Πολιτική Επιτροπή τους Απόστολο Κακλαμάνη, Μανώλη Όθωνα, Χάρη Τσιόκα, Κώστα Τριαντάφυλλο, Παύλο Γερουλάνο και Ντίνα Λάζαρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παύλος Γερουλάνος και η Ντίνα Λάζαρη που είχαν εκλεγεί με σταυρό στο συνέδριο του 2013 διαμαρτυρήθηκαν έντονα και επέστρεψαν στις θέσεις τους. Οι υπόλοιποι τέσσερις, όμως, που μετείχαν στην επιτροπή ex officio, παραμένουν κομμένοι χωρίς επίσημη αιτιολογία. Ενδεικτική του κλίματος είναι και η ανάρτηση του κ. Τσιόκα στο Twitter:

Ads

Το γεγονός ότι δεν βρίσκονται πλέον στη Βουλή δεν φαίνεται να παίζει ρόλο, καθώς το κόψιμο δεν αφορά, ως κανόνας, όλους τους πρώην βουλευτές. Αντιθέτως, δεν δείχνουν άνευ σημασίας οι πολιτικές «αποχρώσεις» των τεσσάρων: Ο Απόστολος Κακλαμάνης και ο Παύλος Γερουλάνος θεωρούνται φίλα προσκείμενοι στον Γιώργο Παπανδρέου και το Κίνημα, ο Μανώλης Οθωνας είναι στενός πολιτικός φίλος της Φώφης Γεννηματά, ενώ ο Χάρης Τσιόκας «συμπαθεί» τον ΣΥΡΙΖΑ.